×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tournaments open for registration

Counter-StrikeCSBlogginlägg

Efter shufflen: Allt känns som hemma igen

1
Två av de, enligt mig, tre ledande CS:GO-nationerna har stått och stampat ett tag. Visst, EnVyUs lyckades vinna WESG-finalerna och den högsta prispotten någonsin, men utöver det känns det som att det var länge sedan något av de franska lagen kändes spännande. Samtidigt fick man intrycket av att både Fnatic och Godsent förlorade på den shuffle som genomfördes under sensommaren, och efter att NiP Gaming misslyckades med att kvala in till Eleague Major 2017 kändes det som att Sverige plötsligt tappat kontrollen.
Så är inte längre fallet. Efter en så kallad re-shuffle mellan Fnatic och Godsent känns allt som hemma igen. Nu har vi inte sett så mycket från "nya" Godsent i och med att Simon "twist" Eliasson — en av lagets absolut starkaste pjäser — fick förhinder inför helgens IEM Katowice-kval, men jag tror överlag att det kan bidra med energi som laget länge saknat. Bortsett från att Joakim "disco doplan" Gidetun tagit Mathias "pauf" Köhlers plats är det ju nu samma lag som överraskade och levererade starkt i början av fjolåret.

Fnatic behövde egentligen inte någon förändring, inte utåt sett i alla fall. De gick som tåget på Eleague-majorn och krossade mångas förväntningar. Detta till trots känns den återförenade femman som snäppet vassare. En femma som inte bara vinner matcher, utan även turneringar. Vi har ju sett det flera gånger förut. Jag är riktigt spänd över att se vad de kan åstadkomma efter en tid isär, för det kanske var just det som behövdes för glöden att komma tillbaka.

Fnatic
Jag misstänker att vi kommer få se den här femman lyfta en trofé snart igen.


Om vi kollar på den franska scenen känns den nästan lite kapitalistisk. Nationen som historiskt sett haft 2-3 krigande lag har nu bara ett i min bok. G2 Esports har roffat åt sig näst intill allt den franska scenen har att erbjuda, och deras nya femma är riktigt jäkla vass på papperet. Det är dock också en sån typisk femma som behöver tid på sig. Fnatic kunde leverera direkt eftersom de har spelat med varandra så pass länge tidigare, men en totalrenovering som det franska superlaget behöver tid att finna rytm. Bara deras individuella skicklighet tog de långt i Katowice-kvalet, och Gud vare med oss när deras taktiska synergi börjar klaffa.
EnVyUs har som nämnt fått det bra mycket tuffare. Spillrorna från G2-lagets attack har lämnat Vincent "Happy" Cervoni Schopenhauer och Christophe "SIXER" Xia tvungna att söka nya talanger. Givet var att plocka in den stabila pansarvagnen Cédric "RpK" Guipouy, men varken Adil "ScreaM" Benrlitom eller Edouard "SmithZz" Dubordeaux verkar ha nappat — om de ens övervägdes. Istället har Happy sökt sig aningen längre ner, närmare gräsrotsscenen, där de funnit LDLC:s Alexandre "xms" Forté och ännu mer okände David "devoduvek" Dobrosavljevic.

Happy
Jag kan tänka mig hur det känns, Happy.


På papperet ser detta ut som en riktig nitlott för Happy & Co, men man ska inte ta ut alltför mycket i förskott. IEM Katowice-kvalet spelades med Benrlitom som inhoppare, så vi har ännu inte sett femman spela tillsammans. Även här lär en del tid behövas för att få igång laget, och vem vet, Forté och Dobrosavljevic kanske är framtidens superstjärnor.

Nej, för min del är det tveklöst att G2 Esports och Fnatic är de stora vinnarna i förra veckans shuffles. Fnatic känns på kort sikt som laget som kommer att göra störst avtryck, och kanske även så på lång sikt. Det känns dock tveklöst att G2 Esports kommer att härja i toppskiktet om ett par månader, men man får också ha i åtanke att dessa två lag inte är ensamma i kampen om världsettan. Vi får inte glömma att Astralis, Virtus.pro, Na`Vi, SK Gaming, NiP Gaming och även FaZe Clan finns ute på fältet, och de kommer alla att vara hänsynslösa om titeln.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..