×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Det handlade aldrig om att vinna

-2
Emil "HeatoN" Christensen har eliminerats från Mästarnas Mästare, men det är lugnt. Det handlade aldrig om att vinna, utan att representera.
Det blev en kort vistelse i Mästarnas Mästare för Emil "HeatoN" Christensen. Två avsnitt in i säsongen har den svenska Counter-Strike-ikonen eliminerats, och nu börjar den där bekanta negativa vibben komma tillbaka. Många har dock, liksom jag, förstått att det aldrig handlade om att vinna för Emil. Han behövde inte ens komma långt. Att delta var redan en vinst, och nu handlade det bara om att ge esporten ett starkare ansikte utåt.

I det första avsnittet fick vår älskade esportlegendar mycket screen time, och det var just det avsnittet som lyste gott sken på Emil och hans/vår värld. En av de som talade gott om honom var Aftonbladets Kristoffer Bergström. Krönikor som Bergströms har gjort Emils deltagande sjukt värdefullt. Jag skulle vilja säga att NiP-grundaren fyllde sitt syfte redan innan säsongen började, men satte verkligen spiken i kistan med att charma tittarna i premiäravsnittet.

Sen kan man ju alltid prata om han gjorde bra eller dåligt ifrån sig, enligt mig en petitess i sammanhanget. Någon måste elimineras först, och Emil är långt ifrån ensam att bära den lasten. Det viktiga är att han hann göra ett kraftigt avtryck innan det oundvikliga skedde. Sedan, om man ska försvara Emil lite, fick han ju betydligt mindre tid för förberedelse än de andra deltagarna. Det kanske inte var avgörande, men ändå värt att nämna.

Nej, jag tycker absolut att esportens närvaro i primetime-TV var en succé. Bara grunden till allt det här är ju en framgångssaga. Styrkan från den svenska esportcommunityn, med Philip Andrew Semmler som initiativtagare, gjorde det här möjligt.


Foto: Janne Danielsson/SVT, Mästarnas Mästare

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..