×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Counter-StrikeCSBlogginlägg

En behaglig omväxling efter ett hektiskt år

2
Efter ett hektiskt 2016 måste jag säga att det är en trevlig omväxling med dessa pauser i CS:GO-toppskiktet. Kvalitet över kvantitet, gott folk!
Följande text skrevs initialt på för en krönika på Fragbite.com. Klicka här för att gå till originalet.
I fjol såg vi kanske det mest hektiska schemat vi någonsin behövt uppleva under Counter-Strikes existens. Visst, 2017 drog inte igång på en lägre växel då över 23,5 miljoner kronor tävlades ut bara i januari. Vad som dock gjorde Eleague-majorn så spännande var att de flesta lagen tog en månadslång paus inför evenemanget, vilket gjorde den allt annat än förutsägbar.

Jag känner att veckans StarLadder i-League StarSeries Season 3-finaler erbjuder något liknande den tidigare majorturneringen. Mer än en månad har passerat sedan vi senast såg en rejäl toppturnering, IEM XI-finalerna i Katowice, Polen. Medan lag har försökt hålla sin form med onlinematcher är kommande Kiev-turnering väldigt svår att förutspå. Det är en fantastisk omväxling enligt mig, eftersom kvalitet definitivt slår kvantitet.

Jag har frågor och jag förväntar mig svar

Som svensk är jag inte bara peppad på att se hur Fnatic har utvecklats sedan vi senast såg dem, men också intresserad av att se hur William "draken" Sundin anpassar sig till att spela med NiP på den bildliga, och bokstavliga, stora scenen. Jag är också väldigt nyfiken på att se vad G2 Esports har att erbjuda då vi endast har sett dem spela onlinematcher än så länge. Detta innebär att jag självklart är sjukt peppad på Swiss-formatets öppningsomgång, där NiP och det franska stjärnlaget möts.

draken.
NiP har en tendens att göra bra ifrån sig efter spelarbyte. Kommer draken uppleva sin första vinst i toppskiktet?


Även Katowice-finalisterna, Astrails och FaZe Clan, har varit frånvarande sedan den polska turneringen. Det är ingen idé att ifrågasätta de danska majormästarnas plats i den absoluta toppen, men de bör ändå nämnas då det är de som ska besegras för att någon annan ska ta tronen. FaZe Clan, å andra sidan, är ett mer kittlande ämne då de bara presterat bättre och bättre för varje turnering sedan de rekryterade Finn "karrigan" Andersen och tog tillbaka Fabien "kioShiMa" Fiey i höstas. Frågan är om de äntligen kan släcka törsten av en turneringsvinst nu när de har Nikola "NiKo" Kovač i laget.

Om vi kollar på lag som har en liknande, men ändå väldigt annorlunda, storyline hittar vi Virtus.pro och SK Gaming. Det förstnämnda polska laget misslyckades med att ta sig ur gruppspelet på sin hemmaturnering i Katowice, och min gissning är att de spenderat senaste månaden med att korrigera misstag och komma tillbaka med en rejäl eld i ändan. Samma sak gäller SK, som också missade slutspel i Polen, som förhoppningsvis har något intressant att visa upp med sin senaste rekryt João "felps" Vasconcellos.

Sad pasha at the Fragbite Masters finals.
Kom igen Virtus — ingen vill se en ledsen pasha!


Asia hwaiting?

Jag kan fortsätta skriva om de europeiska och amerikanska lagen på deltagarlistan, i och med att de flesta är väldigt intressanta. Mina tankar vandrar dock österut. På fjolårets Season 2-finaler av StarSeries var det kineserna som stod för oväntade resultat. TyLoo, som också kommer vara i Kiev i veckan, besegrade Na`Vi och pressade båda dansklagen Astralis och Heroic i de följande gruppmatcherna. Deras landsmän i VG.CyberZen, som dock uteblir från veckans Season 3-finaler, överraskade även med en vinst över Virtus.pro i den första omgången.

Jag känner att TyLoo alltid visar upp något intressant, eftersom de behöver out-of-the-box-tänk för att ställa sig mot Counter-Strike-jättarna. MVP Project misslyckades med att imponera på mig internationellt 2016, men jag kommer fortfarande ha ett starkt öga på dem. Man vet aldrig när de blåser upp.

Så, det här är vad jag menar

Många av mina frågor kunde enkelt ha blivit besvarade om en turnering arrangerades för tre veckor sedan, men jag tror inte att svaren hade intresserat mig lika mycket. Pauser bygger upp en tystlåten spänning, för ju längre tid det tar, desto mer vill du ha svar. Det är precis som att äta den utsökta julmiddagen efter att ens mamma tvingat en att svälta i timmar — ju längre väntan, desto mer smak.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..