×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

IEM Katowice — Virtus turnering att förlora

1
Ännu en upplaga av IEM Katowice är i full rulle, och återigen är Counter-Strike: Global Offensive en av huvudtitlarna. Det är helt klart en väldigt öppen turnering med flera potentiella vinnare, men jag tror att många blickar lite extra på polska Virtus.pro.

Hemmahoppet vann turneringen 2014, som då var en CS:GO-major, inför en elektrisk arena — har jag hört. Jag var tyvärr inte på plats själv, men har hört berättelserna. Jag fick även ett smakprov på detta när jag var på plats och fick uppleva den helsvenska finalen året därpå. Jag förstår att Wiktor "TaZ" Wojtas och grabbarna siktar på pokalen, och det ligger ju så rätt i tiden i och med deras senaste turneringsresultat.

Att Virtus.pro är ett lag som verkligen spelar för att vinna är sedan gammalt, men Katowice är garanterat något speciellt för femman. Det är en av väldigt få turneringar laget kan spela på hemmaplan, och dessutom en respektabel sådan. Jag vill inte spela i laget som står i vägen för polackerna på deras resa, för det kommer inte visas någon som helst hänsyn. Om man tycker att Wojtas offensiva trash talk-approach är skräckinjagande kommer han att se ut som djävulen själv i Katowice. Allt för att vinna på hemmaplan.

TaZ på scen.


Ser inte svenskarna som potentiella hot — än

Så, vilka egentliga hinder finns det egentligen för DreamHack Masters Las Vegas-mästarna? Givetvis är de regerande majormästarna Astralis en het kandidat att ta sig långt, likaså brasilianska SK Gaming. Jag vill inte heller räkna bort exempelvis FaZe Clan eller till och med Natus Vincere, men i mitt huvud är det Virtus.pro och Astralis som skall gå till final. Svenskarna då? Njäe, inte riktigt ännu.

Det gick inget vidare för Fnatics återförenade femma i Las Vegas, men som Per "Xerm" Sjölin uttryckte sig var det ingen katastrof. Nu har de fått träna lite mer ihop, och tydligen gjort stora framgångar, men är det tillräckligt för att rubba ovanstående lag? Jag tror faktiskt inte det. Det andra svensklaget, NiP Gaming, gjorde förvisso ganska bra ifrån sig i Las Vegas I alla fall jämfört med folk förväntningar utifrån deras få onlinematcher i ESL Pro League. De känns dock inte som ett riktigt hot att knipa titeln. Jag hoppas givetvis att jag har fel.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..