×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Världen

Dota-spelarna rasar över mjukvaran: "Rakt av ett fuskprogram"

1
Flera spelare vill att Valve ska förbjuda det kontroversiella tillägget.
Ett tillägg till programvaran Overwolf får flera Dota-spelare att se rött, rapporterar nyhetssajten Dot Esports. Genom tillägget kan man som spelare enkelt få tillgång till extremt användbar information om sina motståndare vilket gör det möjligt att kontra dem i draftfasen.

Tillägget visar bland annat vilka heroes som är motståndarnas mest populära och vilken vinstprocent de har med olika val. Med hjälp av den här informationen kan man enkelt banna bort heroes som motståndarna gillar att spela.

I en uppmärksammad tråd på Reddit kallar användaren RiekanoDemensio tillägget för "rakt av ett fuskprogram". I användarens tråd om programmet är det flera användare som håller med och vädjar till Valve om att göra ändringar. Ett populärt förslag är att inspireras av Riot Games lösning och rakt av gömma vilka med- och motspelarnas användarnamn under draftfasen.

Det finns dock de som försvarar tillägget också. Tillägget bygger på information som redan finns offentligt tillgänglig vilket gör det möjligt för spelare att manuellt leta upp samma information som tillägget visar. Vissa användare menar också att spelare som bara kan spela en eller ett par olika heroes bör ha ett sämre utgångsläge på grund av sin begränsade hero-pool.

Artikelbild: Pressbild/Overwolf och Skärmbild/Dota2
Videokälla: The International/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..