×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Lista: 5 toppspelare som lade musen på hyllan under 2022

1
Dota-ikonerna tar nya tag i livet utanför den virtuella världen.
2022 har varit ett grymt år för esporten men kantades även av spelare som bestämde sig för att lägga sin utrustning på hyllan för att gå i pension och göra något annat med sina liv.

Här är 5 Dota 2-spelare som under 2022 gick i pension:

5. Zeng "Ori" Jiaoyang (Team Aster)

Bild: Stefan Petrescu/PGL
Bild: Stefan Petrescu/PGL

Kinesiska toppspelaren Zeng "Ori" Jiaoyang från Aster gick helt oväntat i pension i början av november trots en enastående säsong.

Det fanns inga rykten eller officiella planer angående pensioneringen innan det tillkännagjordes och exakt varför blev aldrig sagt, men ett rykte som cirkulerade var att 27-åringens föräldrar ska ha tvingat spelaren att lägga ner karriären för ett nytt jobb.

4. Lu "Somnus" Yao (Royal Never Give Up)

Bild: Bart Oerbekke/ESL
Bild: Bart Oerbekke/ESL

Midlanern Lu "Somnus" Yao avslöjade sin pensionering i ett pressmeddelande på kinesiska sociala medier i oktober efter en sämre säsong med RNG där bland annat fyra av lagets fem spelare tvingades spela isolerade till följd av Covid-19 inför sin sjunde TI.

"Min ungdom är ämnad att ha ånger och svårigheter. Tack för all er omtanke och uppmuntran. Min ungdom är över. Somnus out.", skrev Somnus i sitt pressmeddelande.

3. Nikolay "Nikobaby" Nikolov (Alliance)

Bild: Starladder
Bild: Starladder

Alliance-stjärnan Nikolay "Nikobaby" Nikolov tillkännagav sin pensionering under en livesändning där han avslöjade att han känner sig utbränd och vill fokusera mer på verklighetsbaserade projekt.

- Jag har tillbringat de senaste 6-7 åren i en virtuell verklighet 14-15 timmar om dagen. Men nu vill jag komma in på en ny sida av mitt liv. Jag har investerat alla pengar som jag tjänat så att jag kan säkra livet för mig själv utanför det. Nu läser jag bara mycket, försöker lära mig om livet och få kontakt med människor. Vi får se, jag har inte planerat en framtid för långt fram, sade Nikobaby.


Vi på Fragbite har tidigare rapporterat om stjärnans planer kring podcasts och liknande format som kan bli Nikobabys nya aveny.

2. Zhang "Faith_bian" Ruida (PSG.LGD)

Bild: Valve
Bild: Valve

Den kinesiska offlanern Zhang "Faith_bian" Ruida tillkännagav sina planer på pensionen i september på kinesiska sociala medier där han skrev att TI11 med PSG.LGD skulle bli hans absolut sista match i en arena någonsin.

"Jag har tänkt på att göra det ett tag nu och jag tror att det är rätt sak att göra, men oundvikligt med lite ånger", skrev Faith_bian.

1. Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen (Team Liquid)

Bild: Dreamleague
Bild: Dreamleague

Den finska hjälten och världstjärnan Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen pensionerade sig i oktober efter storvinsten med Team Liquid i TI11. Pensionsplanerna hade tillkännagivits redan ett år tidigare.

I en intervju med Esports.gg beskrev MATUMBAMAN beslutet som följande:

"Jag har spelat Dota hela mitt vuxna liv, jag vet inte ens vad verkligheten är. Jag kommer ta mig ut i världen och hitta på något som är kul att göra", skrev MATUMBAMAN.


Artikelbild: Pressbild/Valve
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..