×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Bannade spelarna berättar om fuskandet: "Var bara ett skämt"

1
De avstängda spelarna avslöjar hur de försökte dölja sitt regelbrott efter att Valve börjat utreda dem.
Spelarna i den uppmärksammade Dota-banvågen fortsätter att göra uttalanden rörande sitt regelbrott. I en video som publicerades under måndagen och som transkriberats av den ryska nyhetssajten CyberSports.ru berättar de två ryska spelarna Viktor "SuperNova" Galichkin och Kamil "Koma" Biktimirov öppenhjärtligt om hur och varför de bröt mot Valves regler om account sharing.

Enligt spelarna började tanken på att dela konton med varandra som ett skämt, men efterhand blev diskussionerna mer allvarliga. Efter att frågan diskuterats fram och tillbaka kom de två lagen överens om att låta spelarna som representerade laget Luna Gaming spela laget S9:s matcher. Om laget vann skulle spelarna sedan dela på prispengarna.

Efter att S9:s motståndare fattat misstankar om oegentligheter började rykten om account sharing att florera i den ryska Dota-scenen. Spelarna anlitade då programmerare som skulle hjälpa dem att dölja spåren av regelbrottet, men efter att Valve och PGL utrett frågan befanns spelarna skyldiga.

Till följd av fuskandet har samtliga spelare i S9 och Luna Gaming blivit avstängda från att tävla i Dota2 på livstid. Spelarna har vädjat om att få straffet tidsbestämt och även fått andra proffsspelare att stötta dem, men än så länge har Valve inte hörsammat deras begäran.

Artikelbild: Pressbild/Virtus Pro
Videokälla: The International/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..