×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Faze-stjärnan kritisk över Blasts beslut: "Fullständigt skitsnack"

1
Håvard "rain" Nygaard tror att Blast skjuter sig själva i foten genom att låta Casper "cadiaN" Møller spela.
Blasts beslut att tillåta Astralis att ersätta Alexander "br0" Bro med nyförvärvet Casper "cadiaN" Møller inför Blast Premier Fall Final har utlöst en omfattande debatt inom Counter-Strike-scenen. Trots att br0s agent hävdat att spelaren är fullt frisk godkände Blast bytet med hänsyn till spelarens hälsa – något som fått flera professionella spelare att reagera starkt.

En av dem är Faze Clan-stjärnan Håvard "rain" Nygaard som i ett uttalande till CS-sajten HLTV kallar Blasts beslut för "fullständigt skitsnack".

— När man tittar på alla de tillfällen de har tillämpat sina regler och sett till att lagen måste spela med tränare, så tycker jag att det där är fullständigt skitsnack. Blast målar inte upp en bra bild av sig själva för nästa år när lag måste välja evenemang, och jag tror att de skjuter sig själva i foten genom att göra det här. Det är bara dåligt, om jag ska vara ärlig, sade rain till sajten under gårdagens mediadag.

Även den före detta Astralis-spelaren Peter "dupreeh" Rasmussen ansåg det vara olämpligt att Astralis eventuellt ljugit om spelarens hälsa för att få en fördel man annars inte haft.

— Om så är fallet, att de faktiskt nådde hit genom att ljuga om att någon är sjuk, håller jag förstås inte med om det. Jag tycker att det är ett dåligt beslut, särskilt med den historia som jag har med Astralis där vi hade spelare som sjukskrevs på grund av stress och utbrändhet, säger dupreeh till HLTV.

Under gårdagen protesterade flera in-game leaders genom att bojkotta Blasts mediadag och senare publiderade sju lagkaptener ett öppet brev där man krävde att Blast skulle tvinga Astralis att spela med sin coach. Senare på kvällen släppte Blast ett uttalande där man stod fast vid beslutet att låta cadiaN spela för Astralis.

Astralis spelar sin första match i tävlingen ikväll klockan 17:00 då laget ställs mot Team Vitality.

Artikelbild: Tyler Grenfell/ESWC
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..