×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Blast utreder Astralis efter protester kring spelarbytet

1
Blast kan komma att straffa Astralis om organisationen brutit mot arrangörens regler.
Under uppladdningen inför Blast Premier Fall Final har turneringsarrangören Blast krävt ytterligare klargöranden från Astralis kring organisationens byte av Alexander "br0" Bro. Det rapporterar CS-sajten HLTV.

Bakgrunden till utredningen är att Astralis tidigare begärt att lagets nyförvärv Casper "cadiaN" Møller skulle ersätta br0 i tävlingen trots att br0 spelaren inte registrerats i organisationens laguppställning. För att få igenom spelarbytet ska Astralis ha angett att br0 inte var "fit for play", vilket accepterades utan vidare undersökning från Blast. Ett uttalandet från br0s agent, som hävdar att spelaren är "frisk och redo att spela" skapade tvivel rörande situationen och har lett till protester från flera lag.

Blast har nu påbörjat en granskning av händelsen och kan komma att införa sanktioner om de bedömer att Astralis bröt mot reglerna.

"Astralis deklarerade att br0 var oförmögen att spela i Fall Final. Vi kan inte avslöja fler detaljer kring detta på grund av sekretess. Vi har aldrig krävt läkarintyg från lag eftersom vi litar på deras uppgifter och alltid har gjort det. Vi håller nu på att söka ytterligare klargöranden från Astralis och om vi anser att det behövs kommer vi att överväga sanktioner", säger en talesperson för Blast i ett uttalande till HLTV.

Händelsen har lett till att bland annat Team Vitalitys lagkapten Dan "apEX" Madesclaire bojkottat tävlingens mediadag som äger rum idag. Astralis spelar sin första match i tävlingen på onsdagen då laget ställs mot just Vitality.

Artikelbild: Pressbild/Astralis
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..