×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Akros bekräftar: joel permanent avstängd för fuskprogram

1
Antifuskprogrammet ska ha upptäckt ett program som gav Joel "joel" Holmlund wallhack, aimbot och triggerbot.
Veckans stora CS-nyhet har kretsat kring svensken Joel "joel" Holmlunds avstängning av antifuskprogrammet Akros. I en intervju med CS-sajten HLTV berättar nu Akros att avstängningen av joel är permanent.

I intervjun berättar Akros-talespersonen Tristan C. att fusket som joel uppges ha haft på sin dator var ett verktyg som tillät spelaren att använda sig av fusken wallhack, aimbot och triggerbot. Fusket ska ha upptäckts inför joels tävlingsmatch mot B8 och Akros bekräftar därmed att man inte kunnat bevisa att joel faktiskt använt fusket i någon tävlingsmatch.

— Fusket kan ha använts tidigare utan att bli upptäckt. Det faktum att vi inte upptäckte dess närvaro i matcher före den 4 augusti bevisar inte att det inte fanns tidigare, eftersom denna typ av fusk är notoriskt svåra att identifiera, säger Tristan C. till HLTV.

Till HLTV kommenterar joel också själv sin situation och vidhåller att han inte använt fusket och inte heller hade för avsikt att göra det.

— Jag vet att jag inte har fuskat eller planerat att göra det. Jag älskar att spela spelet. Om jag inte spelar CS2, tittar jag på det för att bli bättre, säger han och fortsätter:

— Det är inte logiskt varför jag skulle fuska nu när jag äntligen har fått en chans att återupprätta mig själv. Jag är mer motiverad än någonsin att spela Counter-Strike och tävla. Mitt mål har varit att nå den högsta nivån inom scenen och tack vare alla resurser jag har fått i detta lag, är det inte logiskt att kasta bort allt genom att fuska.

Tidigare under onsdagen meddelade joels lag BC Game att organisationen letar efter en permanent ersättare till joel då spelarens framtid till följd av avstängningen är oviss.

Artikelbild: Pressbild/Akros och ESL

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..