×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

NIP presenterar svenska coachen Zitte - ska leda nytt talangprojekt

1
Ninjas in Pyjamas ska bilda ett nytt lag - nu är den första nyckelbiten på plats.
Ninjas in Pyjamas har tidigare hintat om ett nytt lag bestående av unga svenska talanger. Idag tog laget sina första steg mot det målet när de avslöjade den tidigare Lilmix-coachen Rasmus "Zitte" Gustafsson som talangprojektets coach.

"Taggad att meddela att jag går med i NIP för deras nya svenska projekt. Särskilt tack till THREAT och Erik Wendel för deras förtroende för mig. Ivrig att vara en viktig del av #GONINJAS-resan!", skriver Zitte i ett inlägg på X.

Zitte var under året varit coach för svenska gräsrotslaget Lilmix som för precis en månad sedan kom tvåa i vårsäsongens upplaga av Svenska Elitserien efter förlust mot Johnny Speeds. Dessförinnan har coachen vunnit Skolkampen två år i rad som coach för LBS Göteborg.

Det var i podden E-sport på Skånska som NIP-cheferna Björn "THREAT" Pers och Erik Wendel avslöjade organisationens nya initiativ, med syfte att "hjälpa svenska talanger att ta sig in i en högre tier i CS". Då sökte organisationen namnförslag till det nya laget, som Zitte kan ha råkat avslöja i sin Twitter-biografi där han listar sig som coach över NIP Academy.

Vilka spelare som kommer spela i den nya organisationen är ännu okänt, men med en ny coach har laget fått en stabil första nyckelbit. Laget kan dock förväntas annonsera fler spelare inom kort:

"Välkommen till dojon Zitte. Äntligen får vi visa några av framstegen som vi gjort på detta projekt", skriver NIP:s performance coach Troels Robl.


Artikelbild: Pressbild/NIP och Fragbite
Videokälla: ESL/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..