×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

quix efter drömstarten på 2024: "Otroligt viktigt att få komma iväg på LAN"

1
Max "quix" Lindqvist är nöjd med starten på året.
Lilmix tog hem vinsten i årets första öppna svenska CS-kval. Vi högg tag i organisationens spelande vd Max "quix" Lindqvist för att ta höra hans tankar om drömstarten på året.

Ni kickar igång 2024 på bästa möjliga sätt och vinner ett öppet kval, hur viktigt är det att öppna säsongen med vinst?

— Det är alltid viktigt och skönt att starta det nya året med en vinst i kvalet. Även om inte alla starka svenska lag var med så är det fortfarande otroligt viktigt att få komma iväg på LAN och visa varumärket och vilket lag vi faktiskt är!

Om jag förstått det rätt får ni åka till Danmark och lira redan nästa vecka. Kan vi räkna med att ni spöar danskarna?

— Självfallet räknar vi med att ta oss vidare från det stängda kvalet också. Även om det är ett par tuffa mixar och lag där med så är vi ganska självsäkra på att vi ska ta oss vidare därifrån och få möta NIP eller Astralis.

I kvalet lirade ni med Hugo "chawzyyy" Gunther istället för Sebastian "SeBreeZe" Sunnanbris som är i Spanien och glassar. Blir det SeBreeZe eller chawzyyy som får åka med till Danmark?

— SeBreeZe är som du säger nere i Spanien och degar, jag är inte alls avis... Han kommer tillbaka på kvällen den 6 januari och chawzyyy som är så himla duktig och snäll sade att det är absolut inga problem att lira med SeBreeZe, så det är bara att packa väskorna igen, Sebbe....

På tal om chawzyyy gjorde han ju ett stabilt inhopp hos er. Vad kan du säga om honom som spelare?

— Vilken spelare chawzyyy är! Jag vet inte riktigt hur mycket han faktiskt satsar på att komma till ett topplag vid detta tillfälle men det är ganska mycket tjänstefel att ingen plockar upp honom. Otroligt duktig och lugn spelare.

Förra året hade Lilmix i huvudsak inte en praccande femma. Hur ser planen ut för 2024? Och vad har du för målsättningar med femman i vår?

— Självklart har vi som målsättning att lägga ner mer tid än 2023 men utefter några i lagets arbetstider så måste vi försöka hitta något som fungerar. Nu trillar också invites in samt att ligor som United21, EPL, Avanced, Majorn, Elitserien och massa annat drar igång.

Något annat du vill hälsa gänget som läser Fragbite?

— Inte mer än att fortsätt stötta Lilmix och Lilfam och de andra orgorna i Sverige. Vi behöver det så vi faktiskt kan få denna underbara sport att växa och bli mer accepterad! #lilfam

Artikelbild: Daniel Sandström och Pressbild/Lilmix

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..