×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Lilmix vinner årets första öppna kval — får möta treckiz och tvs i Köpenhamn

1
Det svenska topplaget börjar året på bästa sätt.
Under onsdagskvällen spelades årets första öppna svenska kval i Counter-Strike 2. Det var det öppna kvalet till Copenhagen Gaming Week som avgjordes och det var Lilmix som stod som kvalets segrare.

Lilmix väg till kvalvinsten gick genom segrar mot mixlagen stcity och RawkAndRawl. I finalen ställdes laget mot Anorthosis Esports i en bo3-match som blev en riktig rysare.

Efter att Lilmix vunnit Mirage med 13-8 kvitterade Anorthosis på Overpass (13-11). Anorthosis öppnade sedan starkt på kvalfinalens tredje karta Anubis men Lilmix säkrade säkrade till slut vinsten med 13-11 efter fint spel från Lucas "L00m1" Haukland.

Genom vinsten vinner Lilmix en plats i LAN-kvalet till Copenhagen Games som är schemalagt att spelas i Köpenhamn redan nästa vecka. Där ställs svenskarna mot tre lag från Danmark, Norge och Tyskland i en kamp om att få möta Ninjas in Pyjamas och Astralis i tävlingens slutspel.

Värt att notera är att de två svenska spelarna Oskar "treckiz" Karlsson och Timothy "tvs" Sjöberg också kvalat till det stängda kvalet. Den svenska duon säkrade sin plats genom de norska kvalen där man ställde upp med ett mixlag under namnet Fastlose.

Artikelbild: Luc Bouchon/Esportal och Daniel Sandström

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..