×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Stjärnorna bryter tystnaden efter dramat: "Konspirerade inte"

1
Martin "stavn" Lund och Jakob "Jabbi" Nygaard har nu delat sin version av höstens dramatiska övergång.
En följetong under hösten har varit Astralis värvning av rivalen Heroics duo Martin "stavn" Lund och Jakob "Jabbi" Nygaard. Innan övergången färdigställdes anklagade Heroic öppet spelarna för att ha saboterat för organisationen genom att först kräva en bänkning av Casper "cadiaN" Møller och sedan vägra förlänga sina kontrakt med laget.

Spelarna har själva tigit om situationen men under torsdagskvällen valde duon att bryta tystnaden genom ett gemensamt pressmeddelande. I det långa uttalandet ger de två danska stjärnorna sin version av händelseförloppet och hävdar att Heroics pressmeddelande, som släpptes den 25 oktober i samband med att spelarna bänkades, är felaktigt.

Det är framförallt på två punkter som de två parternas versioner går isär: Dels huruvida det var stavn och Jabbi som tog initiativ till att få cadiaN bänkad, dels vid vilken tidpunkt som spelarna nått en överenskommelse med Astralis.

I Heroics uttalande skrev organisationen att stavn och Jabbi varit initiativtagare till att få cadiaN bänkad. Detta menar spelarna inte stämmer utan att det rörde sig om ett beslut som samtliga spelare och coacher fattade under ett lagmöte.

"I det här mötet kom alla spelare och coacher – inte bara stavn och Jabbi – fram till ett gemensamt och slutgiltigt beslut om att bryta med cadiaN och hålla ihop med en annan spelare som lagets femte spelare", skriver spelarna.

Vad gäller tidpunkten för överenskommelsen med Astralis skrev Heroic i sitt uttalande att spelarna redan i oktober kommit överens med Astralis och därför vägrade förlänga sina kontrakt med Heroic. Detta menar spelarna är felaktigt och hävdar istället att den slutgiltiga överenskommelsen med Astralis slöts först i november efter att de två organisationerna kommit överens om en övergång.

Med det sagt medger spelarna ändå att man haft kontakt med Astralis i september och att man informerat Heroic om att de ville fortsätta sina karriärer i rivalen. Den viktiga skillnaden menar de dock är att det inte funnits någon formell överenskommelse.

"Vi planerade och konspirerade inte för att knuffa ut cadiaN eller för att skada Heroic, cadiaN eller någon annan. Vårt projekt med Heroic föll helt enkelt samman och vi bestämde oss för att följa våra hjärtan genom nya karriärsmöjlighter", skriver duon.

Tidslinje enligt stavn och Jabbi
13 september – stavn kontaktar Heroics ledning angående problem i laget. Erbjuder sig att lämna laget själv.
14 september – Alla spelare i Heroic informeras om stavns möte med Heroics ledning. Alla utom cadiaN ska ha delat stavns bild av problemen i laget.
18 september – Ett lagmöte hålls med ledning, spelare och coacher. Beslut fattas om att cadiaN ska ersättas med en femte spelare.
29 september – Astralis kontaktar stavn och Jabbi och erbjuder dem en plats i laget.
30 september – stavn och Jabbi informerar Heroic om att de vill bli sålda till Astralis.
25 oktober – Heroic bänkar stavn och Jabbi och anklagar dem för att ha agerat illojalt med organisationen.


Artikelbild: Pressbild/Heroic och Astralis
Videokälla: Blast/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..