×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

joel erkänner betting på egna matcher — ber om ursäkt i öppet brev: "Tar fullt ansvar"

2
Den svenska supertalangen kan göra comeback i tävlingssammanhang redan nästa år.
I september meddelade Esportens Integritetskommission (ESIC) att den svenska CS-talangen Joel "joel" Holmlund tillfälligt stängs av från professionellt spel då en utredning inletts rörande brott mot ESIC:s regelverk. Nu har utredningen slutförts och joel bedöms vara skyldig till att ha bettat på sina egna tävlingsmatcher.

I ett pressmeddelande skriver ESIC att joel samarbetat under utredningen och att han erkänt sina handlingar. Man skriver vidare att joel lider av spelmissbruk och att detta påverkat hans agerande.

Till följd av detta och faktumet att det inte funnits några bevis för att joel varit inblandad i matchfixning är spelaren bara avstängd från professionellt spel i ESIC-tävlingar till den 6 januari 2024. Det innebär att joel sammanlagt kommer att ha varit avstängd i lite mer än tre månader.

I ett öppet brev erkänner joel regelbrottet och vädjar CS-scenen om förlåtelse. Han skriver också att han sökt professionell rådgivning och behandling för sina spelproblem och att han genom att dela sin berättelse hoppas kunna hjälpa andra att undvika att begå samma misstag.

"Jag har svikit mina fans, lagkamrater och hela esportgemenskapen, och för detta tar jag fullt ansvar", skriver han.


Artikelbild: Joakim Asplund/Godsent

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..