×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Avstängningarna vi minns i Counter-Strike

1
Här är de avstängningarna som vi minns lite extra i Counter-Strike: Global Offensive.
Det har gått några dagar sedan Joel "joel" Holmlund blev avstängd av ESIC. Bannen är just nu inte färdigställd utan vi måste vänta till 6 oktober innan vi vet hur lång bannen är. Men detta fick oss att tänka tillbaka på andra banns i CS och hur de har påverkat scenen.

Allt från fusk, till matchfixing till buggar. Det har skett mycket under de tio år som Counter-Strike: Global Offensive har hänt. Här är de avstängningarna vi minns.

Läs också fuskstämplarna vi minns från 2014.

KQLY — superstjärnan som blev VAC-bannad



KQLY VAC banned? Nooo, seriously? Vem minns inte Adil "ScreaM" Benrlitoms reaktion på Hovik "KQLY" Tovmassians VAC-bann? Den franska Titan-spelaren hade precis vunnit DreamHack Invitational II i Stockholm och var nu en av de stora favoriterna till att vinna Majorn som spelades på Dreamhack Winter 2014.

Men detta hände aldrig. Den 20 november blev han nämligen VAC-bannad och permanent bannad från alla Valve-sponsrade turneringar. Titan blev diskade från Majorn tillsammans med Epsilon som även de hade en spelare, Gordon "Sf" Giry, som också blivit VAC-bannad.

emilio blir VAC-bannad live i Fragbite Masters



Vad är egentligen värre än att bli VAC-bannad? Jo att bli VAC-bannad live. Detta hände Joel "emilio" Mako mitt under en match av Fragbite Masters 2014 mot Hellraisers. Det är svårt att glömma Anders Blumes och Auguste "Semmler" Massonnat reaktion när det hände.

emilio blev efter detta bannad från alla framtida Fragbite Masters turneringar och såklart bannad från alla Majors. Kort därefter så splittrades även hans lag Team Property.

iBuyPowers matchfixingskandal


2015 stod det klart att fyra spelare från iBUYPOWER blivit bannad för matchfixing. Detta var Joshua "steel" Nissan, Sam "DaZeD" Marine, Keven "AZK" Lariviere och Braxton "swag" Pierce, tidigare känd som swag. Detta efter den nu ökända läggmatchen mot NetcodeGuides.

Ytterligare ett per personer som var kopplade till händelsen blev också bannade på livstid. Även fyra franska spelare, Joey "fxy0" Schlosser, Morgan "B1GGY" Madour, Kévin "Uzzziii" Vernel och Robin "GMX" Stahmer blev bannade för matchfixing.

Många av dessa avstängningar har lyfts av andra turneringsarrangörer. Men i Majors är de fortfarande bannade. Många har under åren yrkat på att swag borde fått sin bann tidsbestämd på grund av hans unga ålder under händelsen. Men detta har aldrig hänt.

HUNDEN och coacherna


2020 skakades CS-scenen när Nicolai "HUNDEN" Petersen, Ricardo "dead" Sinigaglia och Aleksandr "zoneR" Bogatiryev upptäcktes för att ha använt en bugg som praktiskt taget gav dem wallhack. De kunde fastna på en position i kartan istället för att sitta som coach. Detta gav dem information de inte skulle ha.

Men det var inte över där. Det var inte bara de tre coacherna som utnyttjat buggen. Bara en månad senare kom det fram att hela 37 olika coacher nu blivit bannade för detta. Avstängningarna varade i olika tid för alla coacher och vissa är fortfarande bannade, sju av dem permanent.

Detta ledde till en extra stort tvivel på online-resultat. Något som var extra tufft då alla matcher då spelades online på grund av pandemin. I följd av detta införde också Valve hårdare regler. Det är därför coacher knappt får visa känslor under Majors.

robiins felaktiga VAC-bann


Robin "robiin" Sjögren spelade den första CS:GO-Majorn, Dreamhack Winter 2013, tillsammans med laget Xapso där Casper "cadiaN" Møller och Philip "aizy" Aistrup var med. Men efter det kunde han inte längre. Detta på grund av en VAC-bann.

Men VAC-bannan var felaktig. robiin hade ett fusk till spelet WarZ. Detta triggade VAC på Counter-Strike: Global Offensive. Efter många år kunde dock problemet lösas och 2018 stod det klart att robiin återigen fick spelade Majors.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..