×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

ESIC stänger av joel — utreds för att ha bettat på sina egna matcher

1
Den svenska talangen har nu blivit avstängd för att utredas för om han bettat på sina egna matcher.
Den svenska talangen Joel "joel" Holmlund blev i maj månad bänkad från Godsent. Nu har det kommit fram varför. Esports Integrity Commission, ESIC, har gått ut med att joel bettat på sina egna matcher, i vissa fall emot sig själv.

27-28 mars ska joel ha placerat bets på matcher. Ett av dessa bets var mot hans egna lag, en match han spelade särskilt dåligt i. Mellan 29 mars och 1 maj placerade joel 17 olika bets. Även om de best som placerades mellan 27e och 28e mars inte var i en ESIC-turnering så har ESIC fortfarande rätt att stänga av joel från ESIC-turneringar.

Av ESIC har joel brutit mot två regler ESIC har satt upp. Korruption och betting. 30 augusti blev joel kontaktad av ESIC och nekade till anklagelserna. ESIC har efter detta samlat in mer bevis och information.

På grund av situationens allvar har ESIC valt att stänga av joel från alla ESIC-turneringar. joel har fram till 6 oktober på sig att presentera nya bevis som pekar på hans oskyldighet och han är avstängd fram tills dess.

Om avstängningen resulterar i en fulländad bann kommer att komma ut efter 6 oktober.

Godsent har även kommenterat avstängingen. De säger att detta var anledningen till att de bänkade honom och även avslutade hans kontrakt. Anledningen till att de varit tysta om detta är för att de har samarbetat med ESIC kring detta.

Fragbite har sökt joel för kommentar.

Här kan du läsa ESIC:s uttalande.



7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..