×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Meta

Valve inför hårdare regler för coacher — får inte ens prata under matcher

2
En nyhet som sved ganska mycket för CS-scenen var den om coachbuggen. Hela 37 stycken coacher blev bannade och nu har Valve valt att införa hårdare regler för coacher. Nu får coacher inte vara i samma rum som spelarna och inte heller kommunicera med laget under matcher.
År 2020 kom en chockerande nyhet till CS-världen. 37 stycken toppcoacher hade utnyttjat en bugg i spelet. Buggen gjorde att kameran fastnade på en specifik position på kartan. Detta gjorde att de fick information de inte skulle ha tillgänglig. Nu har Valve offentliggjort sitt egna straff för de bannade coacherna.

Om man har två "poäng" från ESIC så är man bannad från en major, tre poäng så är man bannade från två majors, fyra poäng så är man bannad från tre majors, fem poäng så är man bannad från fem majors och om man sex poäng eller är mer är man bannad från alla framtida majors. Dessa så kallade "demerit points" är utdelade på följande sätt:

Mer än två utnyttjanden av buggen innebär 3 poäng
Två utnyttjanden av buggen innebär 2 poäng
Ett utnyttjande av buggen innebär 1 poäng

Över 50 rundor innebär 5 poäng
Över 20 rundor innebär 3 poäng
Över 7 rundor innebär 2 poäng
Mindre än sju rundor innebär 1 poäng

Förutom detta har de också infört hårdare regler för coacher. Detta verkar dock endast vara under onlinematcher. Under dessa matcher får endast spelarna vara i ett rum och ingen annan supportstaff får vara i rummet. De får inte heller vara inne på servern. Det kanske mest otippade är att de inte ens får kommunicera med laget på något sätt.

Mer om coachreglerna går att läsa här.

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..