×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Counter-Strike

Fuskstämplar vi minns

2
Med nattens bannlysning av Duki "dukiiii" Ivkovic som inspiration listar Fragbite ett gäng fuskstämplar som CS 1.6-scenen fick uppleva.
Efter nattens uppmärksammande av EYES ON U-spelaren Duki "dukiiii" Ivkovics ESL-bannlysning spände Fragbite-redaktionen på sig säkerhetsbältet och tog en fartfylld nostalgitripp. Nedan finner ni ett par riktigt klassiska fuskstämplar från CS 1.6-tiderna, och det skulle inte förvåna oss om ni hittar ett och annat intressant fall.

xet (Februari 2004)
Spelade för det internetcafé-sponsrade dot.spot när han blev anklagad för att använda sig av wallhack under en Clanbase-match. Huvudrollen försökte försvara sig från sekvenser där han siktar på folks huvuden genom väggar, bland annat med klassikern "Jag kände mig svettig om handen (hade även lekt lite med läsken), torkade av den på tröjan och så råkade jag stöta till musen så den gled ner". Fuskstämpeln var oundviklig.


tMa (Mars 2004)
tMa spelade för clanblomma, ett lag som osade strax under semieliten för ett decennium sedan. Han anklagades för fusk under en träningsmatch mot From Behind och erkände det i en intervju med Fragbite kort därefter. Han hade aldrig fuskat förut och "fick flipp och testade", vilket resulterade i en stor röd stämpel.


blandarN (Juli 2004)
En av få på listan som åkt dit genom att bli bannade av VAC. För snart tio år sedan blev blandarN sparkad ur Cisco 9, där han bland annat spelade med den blivande fnatic-stjärnan Rasmus "Gux" Ståhl, efter att ha blivit VAC-bannad. Huvudrollen påstod att han glömt bort att ta bort ett wallhack han använt sig av när han tittade på demo, men laget ville inte ta några risker. Stämplad.


natu (Januari 2005)
Den finske veteranen åkte fast för fusk i en laddermatch på ClanBase och blev genast avstängd, trots att han för tiden spelade i det finska topplaget Destination Skyline. Drygt ett och ett halvt år senare, när han representerade 4kings, blev bannlysningen permanent då administratörerna beslutade sig för att han spelat på nyskapade konton under sin tid som avstängd.


Delpan (April 2006)
I CS.nu:s veckoturnering Saturday Night Live, förkortat SNL, åkte en ung och oerfaren Delpan dit för fusk i finalen mot Ins-Gaming, där bland andra Friis spelade. Domen är en av de mest omtalade i svensk CS-historia och trots att bannlysningen upphävdes bara veckor därpå, samt att Delpan blev en av världens främsta spelare, var stämpeln satt för all framtid.


van1ty (Februari 2007)
Trots att han hade deltagit på CPL:s sommarupplaga Intel Summer Championship med Chillside året innan bestämde sig van1ty för att fuska i en onlinecup. Utan några som helst försök att dölja det åkte han fast och påstod efteråt att det inte var något märkvärdigt då cupen ändå inte betydde någonting. "Hahahaha like i care tbFH, NDS startade cup på Playpark o jag körde lite Laban med irl polers! flå mig levande!" var orden han skrev om situationen. Fuskandet kostade hans lag sin organisation, Playzone, och den stämplade spelaren sågs inte i den svenska toppen mycket mer efter det.


Sally (Maj 2007)
Viktor "Sally" Filimonchenko hade redan hunnit sluta spela och göra en comeback i Virtus.pro när han ertappades använda sig av fusk i en uyR-turnering arrangerad på ESL:s hemsida. Fuskandet i sig spikades aldrig, men han hade enligt ESL använt sig av ett tredjepartsprogram som blockerade arrangörernas dåvarande antifusk, Aequitas.


fRoD (November 2010)
Egentligen kan Danny "fRoD" Montaner klassas som en bubblare då compLexity-legenden aldrig åkte dit officiellt. Enligt en stor skara professionella spelare, och en videofilm, använde han sig dock av otillåtna medel under World eSports Masters. Medlet var så kallat "ghosting", där Montaner tittade på en big-screen på evenemanget under den sista, avgörande rundan i lower bracket-mötet med fnatic. Med andra ord inget wallhack eller aimbot, men fortfarande högst ogillat.


zaider (September 2011)
Den danska spelaren Emil "zaider" Brandt åkte dit på tre olika sätt under en och samma månad. ESL:s miljonsatsning "Wire" ertappade honom med fusk samtidigt som EAC-printscreens tydde på detsamma i ICSC, där Brandts Underdog$ hade skräll-besegrat ett flertal topplag. Ovanpå allt detta spreds en konversation mellan Brandt och lagkamraten Nicolai "moxxi" Tinggard om huruvida de skulle fuska i en Xperia PLAY prelude-match mot SK Gaming. Trots att duons lag förlorade mötet med det svenska topplaget var Facebook-konversationerna tillräckligt för att ge danskarna ett hej då när det kommer till danska framtida turneringar.


ceh9 (Januari 2012)
I en videointervju med Fragbite påpekade Patrik "cArn" Sättermon att Na`Vi-spelaren Arseny "ceh9" Trynozhenko hade, liksom fRoD, tittat på storbildsskärmen och sedan gett information till sina lagkamrater. Även här hade Sättermon lyckats fånga det på kamera, och det var inte många som tog ukrainarens parti. Stämplad som ghostare.


coloN (Februari 2012)
Den danske up-and-comern Morten "coloN" Johansen fuskanklagades kraftigt i en ClanBase Nations Cup-match mot Norge. Arrangörerna beslöt sig för att Johansen använde sig av wallhack under matchen och bannlyste honom. Han fick dock fortsätta spela diverse danska onlineligor på ett villkor - han skulle spela dem från ett IT-café med övervakning. Sagt och gjort, coloN blev inte märkbart sämre och avancerade kort därefter i karriären istället.

Ovanstående situationer är, tyvärr, långt ifrån alla som existerat. Dessa är dock de händelser man som svensk minns klarast under åren som gick, i alla fall när det handlar om erkända spelare. Saknar du någon i listan? Skriv en kommmentar!

113 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 113 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..