×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Media: Bristande säkerhet i Major-kvalen

1
Spelare uppges ha haft tillgång till internet under matcher.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Trocadero
De asiatiska och amerikanska LAN-kvalen till Majorn i Paris har brustit i åtgärder som vidtas för att förhindra fusk. Det rapporterar CS-sajten HLTV.

I en lång artikel beskriver HLTV att flera allvarliga brister funnits i säkerhetsarbetet på turneringarna. Bristerna har varit flera till antalet och är av varierande grad av allvarlighet.

Den största bristen som rapporterats är att spelare i de asiatiska LAN-kvalen uppges ha haft internettillgång under sina matcher. Detta är strikt otillåtet enligt Valves eget regelverk då internettillgång kan möjliggöra fusk.

Utöver denna allvarliga brist rapporterar HLTV även att vissa matcher spelats med fel serverkonfigurationer, att coachers headsets inte fungerat som de ska och att coacher haft möjlighet att kommunicera på ett otillåtet sätt med spelarna utanför timeouts.

Till skillnad från det europeiska kvalet, som hanteras helt och hållet av Majorns officiella turneringsarrangör Blast, har de asiatiska och amerikanska LAN-kvalen arrangerats av de regionala turneringsarrangörerna MESA för det asiatiska och Liga ACE för det amerikanska.

Artikelbild: Pressbild/Blast

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..