×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Fnatic släpper akademilaget – förlänger med Samuelsson som lagchef

2
Alla Fnatics akademispelare är nu free agents.
Fnatic lägger sin akademiverksamhet på is. Det meddelade organisationen under fredagen genom ett pressmeddelande.

"Att sätta lägga akademin åt sidan kan komma som en överraskning, men vi vill ta oss tid att utveckla en strategi för vår plats i akademisystemet för att på bästa sätt gynna både spelarna som går in i programmet och Fnatics övergripande strategi. Vi är oerhört stolta över det här programmet och har bevisat att det är framgångsrikt gång på gång och kommer att tillhandahålla nya uppdateringar när vi har dem", skriver organisationen i pressmeddelandet.

Beskedet innebär att samtliga fyra spelare som var kontrakterade till Fnatics akademilag nu är free agents. Bland de fyra spelarna återfinns den svenskamerikanske AWP-spelaren Adam "WolfY" Andersson. Tidigare spelade även Peppe "Peppzor" Borak för laget, men han värvades för ett par veckor sedan av Eyeballers.

Utöver att lägga akademiverksamheten på is meddelar Fnatic också att man förlänger kontrakten med lagets coach Jamie "keita" Hall och den svenska lagchefen Andreas "Samuelsson" Samuelsson. Duon kommer att vara en del av Fnatics CS:GO-satsning även under 2023.

Fnatics akademilag lanserades i samband med den första säsongen av Weplay Academy League sommaren 2021. Laget, som i regel spelat med åtminstone en svensk spelare i femman, vann akademiligans femte säsong i augusti förra året och var som bäst rankade på plats 62 i HLTV:s världsranking.

Fnatics akademilag var:
Adam "WolfY" Andersson
Mikkel "Maze" Sparvath
Sebastian "volt" Malos
Matias "Banjo" Kivistö

Artikelbild: Kalle Strömgren och Igor Bezborodov/Starladder
Videokälla: Funspark/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..