×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Amerikanska coachen om tiden i Evil Geniuses: "Slösade bort min tid där"

1
Team Liquids nya coach öppnar upp om problemen i Evil Geniuses.
Häromveckan presenterades Damian "daps" Steele som ny coach för Team Liquid. Den 28-årige kanadensaren gör därmed en comeback som coach efter att under vårsäsongen spelat i det amerikanska laget Orgless.

Senast daps var coach var under höstsäsongen 2021 då han coachade det nordamerikanska storlaget Evil Geniuses. I en lång intervju med nyhetssajten Dust2.us berättar nu daps att hans tid i EG var mer eller mindre bortslösad.

— Jag stressade fram det beslutet och gjorde inte tillräckligt mycket research om hur situationen var där. Jag slösade bort min tid där och det har varit en lång resa, säger han.

Under daps tid som EG-coach rasade laget på världsrankingen och gick från en 20:e plats till plats 35 på sex månader. Lagets främsta bedrift var att ta sig till Legends Stage i Stockholm-Majorn där laget förlorade tre raka matcher och blev första lag att skickas hem.

— Även om situationen i EG var var väldigt komplicerad och väldigt olycklig uppskattade jag det faktiska jobbet av att vara coach. Det var bara situationen som var omöjlig där.

daps under Majorn i Stockholm. Foto: Pressbild/PGL.
daps under Majorn i Stockholm. Foto: Pressbild/PGL.

De svaga resultaten ledde till att Evil Geniuses inför vårsäsongen 2022 valde att göra en del ändringar i sin CS:GO-division. daps fick lämna organisationen som istället valde att satsa på en femma kring Jake "Stewie2k" Yip. Enligt daps föreslog han en annan lineup som organisationen valde bort.

— Jag föreslog en fyra till sex månaders lång vision om var jag kunde få laget om de skaffade de spelare jag efterfrågade. Jag försökte i princip bygga om ett lag som varit dött i över ett år, säger han.

— Organisationen bestämde sig för att den lineup som jag förslog helt enkelt inte var vad de ville satsa på. Det är deras beslut och jag tänkte att "jag vill egentligen inte vara kvar här" så vi skildes åt. Något mer vill jag inte säga.

Sedan daps lämnade EG inför året har laget fortsatt att rada upp svaga resultat vilket lett till organisationens unika satsning på att ha tre separata femmor. Huvudfemman, som kretsar kring Stewei2k, har inte spelat en tävlingsmatch sedan slutet av april och förbereder sig just nu inför säsongens sista storturnering IEM Cologne som spelas nästa vecka.

För daps utgör IEM Cologne också en viktig turnering då det blir hans första framträdande som coach för Team Liquid.

Artikelbild: Pressbild/PGL och Cloud9
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..