×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

VM-KLARA: Sverige kör över Litauen — säkrar plats i årets världsmästerskap

1
Hugo "Chawzyyy" Gunther imponerade när det svenska landslaget krossade Litauen.
Sverige har säkrat en plats i årets världsmästerskap i Counter-Strike: Global Offensive. Det står klart efter att det svenska landslaget vunnit VM-kvalets semifinal mot Litauen med 2-0.

Svenskarna, som inför dagens semifinal inte förlorat en enda karta i kvalet, fortsatte på den inslagna dominanta banan i dagens match.

På matchens första karta Inferno var Sverige så överlägsna att det stundtals såg ut som att de spelade mot botar. Kartan slutade hela 16-2 och Casper "SHiNE" Wennerberg var dödligast på servern med sina 19 kills.

På Mirage var det lite jämnare, men den unge talangen Hugo "chawzyyy" Gunther kunde med sina 30 kills visa vägen till en svensk 16-9-vinst på kartan.

Sverige är nu klara för VM-kvalets final. Eftersom både kvalets vinnare och tvåan får en plats i VM har Sverige genom dagens seger också säkrat en plats i huvudturneringen som äger rum i mitten av november i Israel.

I finalen av VM-kvalet får Sverige möta vinnaren i den andra semifinalen som i skrivande stund spelas mellan Belgien och Schweiz.

VM-kvalets final är schemalagd att spelas redan ikväll klockan 20:00 och sänds på Svensk Esports Twitch-kanal.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..