×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Succén för landslaget fortsätter — krossade Frankrike i VM-kvalets kvartsfinal

1
Sveriges landslag är nu bara en seger ifrån att säkra en plats i årets världsmästerskap.
Det svenska landslaget tog sin tredje raka seger i VM-kvalet när laget igår besegrade Frankrike med 2-0 i kartor. Svenskarna har i princip varit felfria under kvalets gång och har ännu inte förlorat en enda karta.

I gårdagens kvartsfinal mot Frankrike inledde svenskarna med en övertygande 16-6-seger på Mirage. Young Ninjas-duon Love "phzy" Smidebrant och Erik "ztr" Gustafsson stod för 24 kills var när Sverige kopplade greppet om matchen.

Vertigo blev också en ensidig affär där Sverige gick upp till en 10-5-ledning i halvlek efter en stabil CT-sida. I andra halvleken höll Frankrike jämna steg med svenskarna, men fina insatser från Anton "Sapec" Palmgren, Hannes "hns" Johansson och Hugo "chawzyyy" Gunther gjorde att Sverige till slut kunde stänga kartan med 16-10.

Sverige är nu klara för VM-kvalets semifinal där man ställs mot Litauen som besegrade Spanien i sin kvartsfinal. Matchen blir svenskarnas tuffaste utmaning hittills då Litauen bland annat mönstrar den dubbla Dreamhack Open-vinnaren Rokas "EspiranTo" Milasauskas i laget.

Semifinalen mellan Litauen och Sverige är schemalagd att starta redan klockan 15:00 idag och ska sändas både på Svensk Esports Twitchkanal (på svenska) och IESF:s Twitch-kanal (på engelska).

Om Sverige vinner matchen väntar final senare ikväll klockan 20:00.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..