×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Xizt avslutar spelarkarriären: "En fantastisk och oförglömlig resa"

4
CS-legendaren Richard "Xizt" Landström meddelar idag att han avslutar sin spelarkarriär.
En av Sveriges mest legendariska och välmeriterade spelare Richard "Xizt" Landström har valt att avsluta sin spelarkarriär. Det meddelar spelaren själv idag på Twitter.

30-åringen, som bland annat var en del av den legendariska Ninjas in Pyjamas-femma som dominerade CS:GO-scenen under 2012—2013, förklarar i sitt meddelande att han känner att nu är rätt tillfälle att avsluta karriären.

"Min karriär har haft sina toppar och dalar, men när jag ser tillbaka på den har det varit en fantastisk och oförglömlig resa. Jag vill tacka alla mina lagkamrater och alla som varit en del av min karriär. Jag vill också rikta ett stort tack särskilt till alla fans, jag är väldigt tacksam för allt stöd jag fått från er", skriver Xizt i sitt uttalande.

Xizt lyfter Dreamhack Masters-bucklan i Malmö 2016. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack.
Xizt på väg att lyfta Dreamhack Masters-bucklan i Malmö 2016. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack.

I en intervju med HLTV berättar Xizt att beslutet att sluta spela inte var lätt att fatta, men att han under den senaste tiden haft tid att reflektera över sin situation och kommit fram till att det inte längre var ett alternativ att fortsätta spelarkarriären.

— De senaste åren har inte riktigt gått som jag tänkt och min prestation har inte varit på den nivå som jag velat. Att misslyckas med Fnatic och Dignitas var jobbigt och skadade mitt självförtroende. Jag spelade inte med glädje utan var mest irriterad, något som också gick ut över mitt liv utanför spelet och jag kände mig inte alls som mig själv, säger Xizt till HLTV.

— Det ligger flera faktorer bakom beslutet, men jag tror ärligt talat att den största var att jag i slutändan tappade motivationen som krävs för att kunna grinda de långa timmarna som krävs om man vill vara i toppen. Att spela utan att sikta på toppen är inte något jag vill göra, säger han.

Xizt under Dreamhack Summer 2015. Foto: Abraham Engelmark/Dreamhack.
Xizt under Dreamhack Summer 2015. Foto: Abraham Engelmark/Dreamhack.

I Xizts uttalande meddelar spelaren att han inte är beredd att lägga CS:GO-scenen bakom sig. Istället hoppas han kunna hitta en ny roll inom scenen och för HLTV berättar han att han är öppen för flera olika karriärsmöjligheter.

— Jag älskar CS:GO och esport. Jag är öppen för att coacha, analysera eller jobba med team management. Jag är väldigt motiverad och taggad på att jobba stenhårt för att vinna turneringar igen, men i en annan roll än som spelare, säger han.

Under sin karriär som spelare vann Xizt bland annat CS:GO-majorn i Köln år 2014, Starladder i-League Starseries andra säsong, Intel Extreme Masters XI, XII och XIII samt Dreamhack Masters Malmö 2016.

Artikelbild: Helena Kristiansson/ESL

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..