×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Allt du behöver veta inför Blast Premier: Spring Finals 2021

1
Return of the olofmeister och fokus på NiP:s nyförvärv. Här är allt du behöver ha koll på inför dagens inledande matcher i Blast Premier: Spring Finals.
Veckans viktigaste CS-händelse är utan tvekan Blast Premiers vårfinaler. Turneringen avgörs online och har en sammanlagd prispott på 425 000 dollar, vilket gör turneringen till årets hittills fjärde största turnering pengamässigt.

Här är tre viktiga storylines att följa och all praktisk information du kan tänkas behöva för att bekvämt följa svenskarnas väg mot Blast-titeln.

Konungens återkomst — kan olofmeister rädda Faze Clan?

2021 har inte varit superlaget Faze Clans år. Laget har radat upp misslyckande efter misslyckande, rasat i världsrankingen och valde för två veckor sedan att bänka sin brasilianska stjärna Marcelo "coldzera" David.

I går stod det klart att det blir den den svenska legendaren Olof "olofmeister" Kajbjer som ersätter coldzera i turneringen. Är det någon som kan vända Faze Clans negativa trend är det olofmeister, men då 29-åringen inte spelat tävlingsmatcher sedan i februari är det oklart vad vi kan förvänta oss av vår svenske veteran.

Turneringens första match för olofmeister är på onsdag då laget ställs mot Natus Vincere.

NiP-fansens ögon kommer att vara klistrade på LNZ

Ninjas in Pyjamas beslut att byta ut Erik "ztr" Gustafsson mot Linus "LNZ" Holtäng för två veckor sedan kom lite som en blixt från klar himmel. Bara två dagar innan beskedet hade NiP stått för en fenomenal insats i RMR-kvalet Flashpoint 3 och läget såg minst sagt lovande ut för framtiden.

Beslutet att byta ett storlöfte mot ett annat innebar att laget gick in med minimala förberedelser i IEM Summer och kunde därmed inte följa upp sin andraplats i FP3 med en lika fin placering.

Inför Blast Premier har femman fått lite tid att pracca ihop och alla som överraskades av NiP-beslutet lär ha sina ögon klistrade på LNZ i syfte att förstå på vilket sätt talangen kan lyfta storlaget.

Gambit storfavoriter efter IEM Summer

Det intensiva turneringsschemat innebär att det inte blir någon rast eller ro för Gambit Esports. Laget som parkerat överst på världsrankingen sedan april krossade allt motstånd i IEM Summer och tog hem sin tredje stora titel för året.

Laget kommer från ett minst sagt intensivt spelschema med 21 matcher sedan slutet på april. Det intensiva spelschemats eventuellt negativa påverkan på laget är väl det enda som talar för att något lag ska kunna rubba på storspelande Sergey "Ax1Le" Rykhtorovs mannar.

Upplägg och schema

Turneringens upplägg är simpelt. Det spelas inte något gruppspel utan de åtta lagen går rakt in i en double elimination-bracket där alla matcher spelas bäst av tre kartor.

Formatet innebär att de inledande matcherna är upper bracket-kvartsfinaler. Vinnarna av upper bracket-matcherna fortsätter i upper bracket medan förlorarna slås ned till lower bracket. Förlorar man i lower bracket är man utslagen ur turneringen.

Totalt ska 14 matcher spelas och med start i dag fram till på söndag spelas matcher klockan 15:30 och 18:30 varje dag. På onsdag och torsdag spelas också loser bracket-matcher klockan 12:30.

Du följer alla turneringens matcher på Blast Premiers Twitch-kanal.

Deltagande lag och inledande matcher
0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..