×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Skandalmatchen spelas om — här är allt som hänt

1
Vad handlar egentligen dramat mellan Ninjas in Pyjamas, Anonymo och Flashpoint om? Sedan i fredags har det kastats hårda ord i communityn fram och tillbaka. Därför har vi nu valt att sammanfatta allt som har hänt i denna artikel.
Ninjas in Pyjamas förlorade sin första match med Nicolai "dev1ce" Reedtz. Detta var mot Anonymo Esports i Flashpoint 3. Men efter otroliga teknikstrul så står det nu klart att den sista kartan kommer att spelas om. Detta har lett till heta ord i hela CS-världen. Det kan ha varit svårt att hänga med i allt som har hänt. Därför har vi valt att samla all information på samma plats.

Fredag 23 april

För att få lite kontext i fallet så är det viktigt att ha med varför matchen var extra viktig. Den 23 april så offentliggjorde Ninjas in Pyjamas att de plockat upp den danska superstjärnan dev1ce. Många ser detta ett av, om inte det största, spelarbytet någonsin.

Lördag 1 maj

Lottningen för Flashpoint 3 offentliggörs. Det är nu klart debuten för dev1ce i Ninjas in Pyjamas blir mot det polska laget Anonymo. Datumet är satt till 14 maj och NiP går in som stora favoriter.

Fredag 14 maj

Matchen mellan NiP och Anonomy startar och de två första rundorna spelas. Nu väljer Ninjas in Pyjamas att ta en teknisk paus. I denna stunden är det oklart varför. Pausen varar i nästan en timma. dev1ce går då ut på Twitter att NiP måste spela med upp till 30-40% loss. Matchen fortsätter och NiP förlorar matchen med 1-2 i kartor.

Efter matchen är både NiP-spelare och personer i ledningen otroligt frustrerade på sociala medier. Tillslut går NiP ut med ett officiellt uttalande om situationen. Där förklarar de återigen att de upplevt packet loss på upp till 30-40%. De beskriver även där de olika sätt de försökt att lösa problemet på. De menar att det var ett problem de inte kunde kontrollera.

dev1ce var frustrerad efter matchen
dev1ce var frustrerad efter matchen

Lördag 15 maj

Varken spelare, någon organisation eller Flashpoint går ut med något om fallet. Samtal och felsökning pågår dock bakom kulisserna.

Söndag 16 maj

Klockan 19:38 på söndagskvällen lägger Anonymo ut ett uttalande på Twitter. De skriver där att Flashpoint och NiP pressar dem att spela om matchen från första tekniska pausen, alltså när det stod 1-1 på första kartan. De skriver där att de erbjöd att skjuta upp matchen vid den första tekniska pausen. De menar att NiP valt att inte göra detta. De skriver även att de erbjöd sig på att spela på vilken officiell server som helst förutom en svensk på grund av att de skulle ha för hög ping. Den polska organisationen skriver dessutom att de uppfattar det som att Flashpoint blivit pressade av NiP på en affärsnivå och pekar på Twitter-inläggen av olika personer från Ninjas in Pyjamas.

innocent var frustrerad på Twitter
innocent var frustrerad på Twitter

Klockan 20:19 går Flashpoint ut med ett eget uttalande. De beskriver där hur de felsökte problemet under själva matchen och att de då inte kunde komma fram till brister från serversidan. De valde därför att spela vidare matchen på en tysk server. Inget officiellt önskemål om att skjuta upp matchen kom från något av lagen under matchtiden.

Flashpoint går sedan vidare med att berätta att de under lördagen fått ett officiellt önskemål av NiP om att spela om hela matchen eller bara den tredje kartan. Flashpoint skriver att NiP gjort detta på grund av att de lagg som spelarna fick utstå med förstörde integriteten i tävlingen. Flashpoint berättar att de under lördagen ska ha gått igenom NiPs nya bevisning och själva felsökt detta. De kommer fram till att en säkerhetsinställning på Faceits servrar blockerat trafik till NiP-spelarna.

Flashpoint tar beslutet att godkänna NiPs ansökan om att spela om matchen. Detta ska lagen ha blivit meddelade om under lördagen. Matchen schemalades till 21:00 på söndagen, 41 minuter efter uttalandet släppts.

Klockan 20:43 går Flashpoint ut med en uppdatering att matchen kommer att skjutas upp ytterligare. Ingen tid för detta är ännu satt

Måndag 17 maj

Klockan 00:19 på natten till måndagen släpper NiP ett eget uttalande som går under namnet "Timeline of events". Den svenska organisationen går där ut med hur de har uppfattat hela processen. De beskriver att Flashpoint under fredagen pressat NiP-spelarna att välja server och fortsätta spela trots deras problem. De skriver även att Anonymo -spelarna har tagit upp möjligheten att skjuta upp matchen samtidigt som Anonymos ledning i en annan chatt pressar Flashpoint att straffa NiP.

NiP beskriver även att, på grund RMR-regeln att endast spelarna får vara i rummet under matchen, så uppstod kommunikationsproblem om vad som skulle göras och hur bra lösningarna hade funkat. Detta ledde till spelarna var tvungna att ta alla beslut om att spela vidare eller inte helt själva.

Det var Hicham Chahine och Jonas Gundersen som ansökte om omspel
Det var Hicham Chahine och Jonas Gundersen som ansökte om omspel


NiP går efter detta i sitt uttalande vidare till lördagen där de skriver att det är organisationens VD, Hicham Chahine, samt deras operativa chef, Jonas Gundersen, som gör ansökan om att spela om matchen, inte spelarna. Detta menar de ska vara tillåtet enligt regelboken. De felsöker nu även problemet och kommer fram till problemet. De skriver efter detta precis det som Flashpoint skrev att matchen ska spelas om. NiP skriver att Anonymo vägrar att acceptera Flashpoints beslut och ber om ett beslut från Valve.

NiP går vidare till att beskriva söndagen där de första börjar med att säga att Valve säger att Flashpoints beslut är det som ska följas. De skriver efter detta att Anonymo vägrar att spela på söndagen. NiP menar efter detta att de, Flashpoint och Anonymo ska ta en paus i diskussionen på 20 minute. NiP skriver att det var under denna tiden som Anonymo gick ut med sitt uttlanande.

Tisdag 18 maj

Klockan 02:21 på natten till tisdagen går Flashpoint ut med det slutgiltiga beslutet. Efter konversationer med båda lagen samt CSPPA kom de tillslut fram till vad som ska hända. Matchens sista karta, Mirage, kommer att spelas om klockan 21:00 på tisdagen. I uttalandet ber de även om ursäkt till båda lagen samt de spelare och communityn i det stora för deras hantering av situationen.

Klockan 12:24 förtydligar Anonymos VD, Mateusz "Sówek" Kowalczyk, att det polska laget kommer att spela matchen.

Klockan 14:45 publicerar vi på Fragbite en artikel där vi förklarar hur Flashpoint kommit fram till beslutet genom deras regelbok.

Klockan 21:00 startar matchen igen. Detta med karta nummer tre, Mirage. Matchen går att ses på Twitch.tv/flashpoint.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..