×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ACON

FRAGBITE AVSLÖJAR: Det säger Flashpoints regelbok om skandalmatchen

1
Vi har lusläst Flashpoints hemliga regelbok och svarar här på vad reglerna säger om skandalmatchen mellan NIP och Anonymo.
I Flashpoints senaste uttalande om skandalmatchen mellan Ninjas in Pyjamas och Anonymo Esports refererade organisationen inte mindre än tre gånger till turneringens officiella regelbok för att rättfärdiga sina beslut.

Fragbite har fått tillgång till den för allmänheten otillgängliga regelboken och kan nu avslöja vad reglerna säger om de frågor som uppstått kring matchen.

Vad säger regelboken om tekniska problem?
Trots att tekniska problem är ett vanligt förekommande problem innehåller regelboken få konkreta bestämmelser om vad som ska hända när sådana uppstår.

Det finns bara en regel som berör frågan och den säger inte mycket, mer än att det åligger spelarna att meddela matchdomaren om eventuella problem via in-gamechatten och att spelarna måste spela vidare tills matchen pausas.

Kunde matchdomaren avbryta och skjuta upp matchen?
Ja, matchdomaren hade möjlighet att avbryta matchen. Enligt regelboken har matchdomaren i princip obegränsade befogenheter att besluta om att en match ska avbrytas.

Matchdomaren har möjlighet att fatta beslut att avbryta en match "for any reason", oavsett hur många rundor eller kartor som spelats. Turneringsorganisatören får sedan enligt regeln besluta om ett matchresultat eller omspel.

Regelboken stadgar också särskilt att om en match avbryts på grund av tekniska problem som deltagarna själva inte rår över har turneringsarrangören möjlighet att besluta om omspel av matchen.

Borde matchdomaren ha avbrutit matchen enligt regelboken?
Här är regelboken inte till mycket hjälp. Regelboken stadgar endast att matchdomaren har möjlighet att avbryta en match om hen anser det vara nödvändigt.

Det finns inga regler som säger när en match faktiskt ska avbrytas. Den bedömningen lämnas helt och hållet åt matchdomaren. I det här fallet menar Flashpoint att matchdomaren inte hade tillräckligt mycket information för att fatta beslut om att matchen skulle avbrytas, vilket är helt enligt reglerna.

Kunde NIP:s spelare välja att avbryta matchen?
Nej, och här är regelboken (till skillnad från i många andra frågor) väldigt tydlig.

Regeln som berör frågan om vad som händer när ett lag anser sig vara offer för regelöverträdelser anger att spelarna alltid måste spela färdigt matchen om domaren beslutar det. Enligt regeln får spelarna under inga omständigheter överhuvudtaget välja att avbryta matchen.

Vad hade hänt om NIP avbrutit matchen ändå?
Det är inte helt klart vad som hade hänt. Om en deltagare inte följer turneringsarrangörens beslut stadgar regelboken att laget kan straffas genom att få rundavdrag, RMR-poängavdrag och i värsta fall diskvalificeras från turneringen.

Var det rätt beslut att spela om matchen?
Här är regelboken återigen inte till mycket hjälp. Regelboken stadgar endast att turneringsarrangören har rätt att besluta om omspel, men inte när en match faktiskt ska spelas om.

Har någon agerat i strid med regelboken?
Nej, inte på något avgörande sätt. Det ska dock påpekas att regelboken överlag inte ger särskilt mycket vägledning i dessa frågor.

Reglerna ålägger i princip bara deltagarna skyldigheter och turneringsarrangören och matchdomaren befogenheter. Några tydliga regler som säger att domaren ska döma på ett visst sätt finns helt enkelt inte.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..