×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

NIP efter Anonymos anklagelse: "Chockerande vilseledande"

1
Efter Flashpoints uppseendeväckande beslut om att spela om matchen mellan Ninjas In Pyjamas och Anonymo Esports publicerades en hel del hårda ord och anklagelser från bägge lagens sidor.
Det blev en minst sagt kontroversiell kväll i går när turneringsarrangören Flashpoint sent meddelade att matchen mellan Ninjas in Pyjamas och HYENAS var inställd och att fredagens match mellan NIP och Anonymo Esports skulle spelas om till följd av de tekniska problem som svenskarna led av under matchen.

Det polska laget publicerade tidigt under kvällen ett uttalande där hård kritik riktades mot både NIP och Flashpoint. I uttalandet skriver Anonymo att laget pressas av både NIP och Flashpoint till att spela om matchen och att laget är av uppfattningen att NIP utnyttjar sin starka affärsmässiga ställning i branschen till att pressa arrangören att spela om matchen.

Under natten till måndagen publicerade NIP ett svar på Anonymos kritik. I svaret skriver NIP att Flashpoint är ytterst ansvariga för de tekniska problemen och att Anonymos uttalande är "chockerande vilseledande".

I NIP:s svar ger den svenska organisationen en detaljerad redogörelse över vad som hänt där det framgår att problemen som laget drabbades av helt och hållet var utom svenskarnas kontroll.

Bara några minuter efter NIP:s uttalande publicerade organisationens operative chef Jonas Gundersen ett eget meddelande på Twitter där han skriver att det är NIP:s organisation, inte lagets spelare, som propagerat för att få matchen omspelad. Vidare skriver Gundersen att NIP inte pressar någon och att "de lögner som läggs fram i Anonymos uttalande är skamliga".

Läs samtliga parters officiella uttalanden i kronologisk ordning nedan.





Foto: Igor Bezborodov/Starladder

Borde matchen mellan NIP och Anonymo spelas om?

2427 personer har röstat

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..