×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Länsförsäkringar köper namnrättigheter till esportarena — hyllas av friberg

2
Adam "friberg" Friberg är positiv till Länsförsäkringars namnsponsorskap.
Esportarenan Xtream i Partille byter namn till Länsförsäkringar E-sport Arena. Det meddelade försäkringsbolaget under gårdagen genom ett pressmeddelande där man förklarar att sponsringen är ett led i en satsning på att skapa ett bättre klimat inom gamingvärlden.

Enligt pressmeddelandet ser bolaget esportarenor som en viktig plats att ge förutsättningar för att gamingtalanger ska kunna utvecklas.

— Vi vill vara med och skapa en tryggare arena men också få fler vuxna att börja engagera sig i sina barns gaming, säger Lisa Bragée som är hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar.

CS:GO-legendaren Adam "friberg" Friberg, som är bosatt i Göteborg, uttalar sig också positivt om esportarenan.

— Att både unga och vuxna kan få spela här för att lära sig mer om esport är grymt, det är precis vad esporten behöver. Arenan blir ett perfekt ställe för en förälder som behöver lära sig mer om vad sina barn gör framför datorn, samt för barn att kunna spela spel med sina kompisar, säger han i pressmeddelandet.

Namnbytet innebär att arenan i Partille blir den första esportarenan i Sverige någonsin som har en extern namnsponsor. Under det senaste året har Länsförsäkringar tagit flera kliv in i esportvärlden. Sedan tidigare har bolaget varit delaktig i initiativet Digitala Trygghetsvärdar som är ett digitalt samtalsstöd för unga gamers.

Artikelbild: Daniel Sandström och Pressbild/Länsförsäkringar
Videokälla: UCC/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..