×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Nytt initiativ med digitala trygghetsvärdar ska hjälpa unga gamers i behov av stöd

1
Major-vinnaren Jonathan "Devilwalk" Lundberg är en av de digitala trygghetsvärdar som ska finnas till för unga gamers på Discord.
I ett samarbete mellan Publiclir och andra företag och organisationer lanseras nu ett digitalt samtalsstöd för unga gamers. Initiativet, som går under namnet digitala trygghetsvärdar, är tänkt att skapa trygghet för barn och unga där de befinner sig.

Initiativet drivs av försäkringsbolaget Länsförsäkringar som sedan tidigare utbildat trygghetsvärdar som finns på plats på skolor. Nu utvidgar man konceptet till att också omfatta den digitala sfären.

— Lika självklart som det är att en förälder stöttar sitt barn om något händer på fotbollsplanen, vill vi att det ska vara för ett barn när något händer online, säger Arvid Nordvall, delprojektledare för Digitala Trygghetsvärdar i ett pressmeddelande.

Bland de vuxna som ska utbilda sig till att bli digital trygghetsvärd återfinns den svenska CS:GO-profilen Jonatan "Devilwalk" Lundberg. På Twitter skriver Devilwalk att satsningen på digitala trygghetsvärdar är ett grymt initiativ och att han kommer att finnas där för den som behöver någon att prata med.


De digitala trygghetsvärdarna kommer att finnas tillgängliga via Publiclirs Discord-server. Initiativet är ett samarbete mellan Länsförsäkringar, Publiclir, E-sportförbundet SESF och Snaptive.

Du kan läsa mer om initiativet på sajten Spelaroll.nu.

Artikelbild: Stephanie Lindgren/Dreamhack

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..