×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Myndigheter kräver lagstiftning för lootboxes: "Manipulerar konsumenter"

1
Flera länders konsumentmyndigheter vill att EU tar fram lootbox-lagar för att skydda gamers.
Över 20 intresseorganisationer från 18 europeiska länder kräver EU-lagstiftning som reglerar lootboxes. Det meddelar det Norska Konsumentrådet i ett pressmeddelande.

Kraven kommer efter att den norska myndigheten tagit fram en rapport som sägs visa hur spelutvecklare utnyttjar problematiska strategier för att öka sina vinster.

— Genom vårt arbete kan vi konstatera att försäljningen och marknadsföringen av lootboxes ofta innebär praktiker som anspelar på rovdriftsmekanismer, främjar missbruk och är inriktade på utsatta konsumentgrupper, säger Finn Myrstad på Norska Konsumentrådet.

— Spelen manipulerar konsumenter att spendera stora summor pengar genom aggressiv marknadsföring, utnyttjande av kognitiv bias och vilseledande sannolikheter.

Lootboxes är idag en relativt oreglerad praktik som används i många populära spel. Detta är något som kritiserats tidigare av bland annat stjärnstreamern Asmongold då mekaniken med lootboxes har slående likheter med gamblingmekaniker som är hårt reglerade.

Artikelbild: Skärmbild/CS:GO och Tingey Injury Law Firm/Unsplash

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..