×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Vissa imponerar, vissa imponerar inte.

1
Under gårdagen spelades ju finalkvalet till IEM Kiev och hela Europas CS 1.6-elit var med på deltagarlistan. Storfavoriter på deltagarlistan var bland andra ESC, SK, fnatic och Na`Vi, men vad hände egentligen?

De polska World Cyber Games-mästarna åkte på ett rejält magplask. Nu är ESC ett typiskt LAN-lag men man tycker väl ändå att de skall kunna göra bättre ifrån sig på nätet. Jag blev chockad av i alla fall två av följande resultat:
vs. TBH – 16-14
vs. Moscow Five – 19-21
vs. ps – 16-2
vs. esahara – 16-6
vs. Anexis – 7-16
Att ett lag som TBH fick fjorton rundor höjde mina ögonbryn rejält. Att Moscow Five slog polackerna på övertid är väl inte så sjukt oväntat, men när man bara trallat över två lag i lower bracket går de och får storstryk av Anexis – laget som knappt tagit sig ur ett gruppspel på ett stort evenemang. Visst har Anexis alltid varit snäppet vassare online, men världens bästa lag ska inte åka på storstryk mot dem.

En annan favorit var ju de ukrainska besten som oundvikligt underpresterat en aning under året i och med deras guldår i fjol. Femman har blivit lite osynlig på senare tid, man glömmer lätt bort att dessa fem herrar vann IEM:s Globala Finaler och även mindre evenemang som Adepto BH Open och ASUS Spring. Lättglömt är även att de placerat sig topp tre på extremt många evenemang under året som gått. Trots detta var de en av favoriterna under gårdagen, men kvalade knappast in till evenemanget.
vs. Hardware4u – 16-4
vs. Prior – 16-5
vs. mousesports – 11-16
vs. Alternate – 16-5
vs. SK – 8-16
Jag skulle inte vilja påstå att Na`Vi underpresterade speciellt igår. De körde över lagen de skulle köra över och fick igår stryk mot lagen man visste att de skulle spela jämnt mot. Toppscenen idag är såpass jämn att det förmodligen skulle kunna gå helt tvärtom i förlustmatcherna under en annan dag. Tyska mousesports och svenska SK var hetare igår, helt enkelt.

De som imponerade på mig mest var Lions, som än en gång biljerar i ett online-kval. Med en inhoppare i form av den före detta ESC-spelaren MODDII i FYRR73:s ställe visade man noll svaghet under gårdagen. Svenskarna höll sig kvar i Winner Bracket under hela turneringen, och det såg inte speciellt svårt ut.
vs. ÒG= – 16-2
vs. x6tence – 16-8
vs. fnatic – 16-8
vs. WinFakt – 16-4
Den inledande matchens motstånd går väl kanske att diskutera, men x6tence som följde har ändå en historia av relativt bra resultat. Det kommande mötet med fnatic, som man senast förlorade mot i DreamHack Winter 2011-finalen, blev även den väldigt ensidig. Efter att man skickat ner Friis och hans fyra vänner till lower bracket totalkrossade man även WinFakt, som hittills under IEM Global Challenge presterat bäst av alla med två andraplaceringar, med 16-4.

Fortsatt imponerande onlinelir från lejonen, nu får vi bara hoppas att de slutar slarva bort de absolut viktigaste rundorna på evenemang! (DreamHack ej inräknat, de spelade kanonbra på DreamHack!)

Annars var det sjukt roligt för svensk del att även SK och fnatic, som båda blev nedslagna i Lower Bracket relativt tidigt, lyckades roffa åt sig platser till IEM Kiev.

För fnatics del kändes det väl aldrig riktigt osäkert. Det kändes inte helt omöjligt att de skulle åka på en förlust mot Lions, men annars kändes vägen fram till mousesports-matchen ganska lugn för mig som åskådare. Kul, och starkt, att slå mousesports dock!
vs. Fear Factory – 16-6
vs. Alternate – 16-8
vs. Lions – 8-16
vs. Fear Factory – 16-9
vs. Anexis – 16-8
vs. mousesports – 16-13
Det var aningen mer spännande att följa SK Gaming. Redan i andra mötet fick de spela mot finska WinFakt i ett möte som slutade i flertal övertider. Tyvärr blev det ju finsk vinst, men SK fick sin revansch i lower bracket. Först tågade man fram och slog bland andra Rullestolsracers ("Fd. ESC Gaming") för att brumma över ukraina Na`Vi. Sen fick man, i en match om garanterat avancemang till IEM Kiev, nöjet att knäppa lurppis på näsan med 16-12.
vs. ALSEN – 16-2
vs. WinFakt – 23-26
vs. TMVG – 16-7
vs. Underdog$ – 16-13
vs. Rullestolsracers – 16-4
vs. Na`Vi – 16-8
vs. WinFakt – 16-12
Nu gick visserligen WinFakt ändå vidare till IEM Kiev, så det spelade i slutändan ingen större roll. Kul ändå, dock! Det roliga med gårdagens kval är inte bara att det blev succé för svensk del, utan även att det blev lite oväntade lag. Jag menar, i listan bland lag som kvalat vidare hade man ju, på ren magkänsla, kunnat byta ut två svagare lag mot Na`Vi och ESC – men så blev det inte. Roligt att Moscow Five fortsätter att prestera också, de vann ju även "ASUS Cup 2011 – Final Battle of the Year" över KerchNET.

Jag tror att nästa års första stora turnering kommer att bli näst intill lika intressant som 2011:s upplaga. Vad tror ni?
Vidare till IEM Kiev
SK
fnatic
Lions
Moscow Five
WinFakt
DTS – vann Ukrainas kval
Evil Geniuses – vann USA:s kval, men kanske uteblir från Kiev ändå.

23 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 23 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..