×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Vem som helst kan vinna *

1
I helgen är det dags för Sveriges första officiella LAN-turnering i CS:GO. Platsen är Stockholm E-SportArena som ligger i anslutning till Inferno Online på Odenplan i Stockholm, och förstapriset är 30 000 kronor.

Jag sitter och stirrar mig blind på deltagarlistan, och vid första blicken ser det onekligen ut som att stjärnspäckade Ninjas In Pyjamas kommer att få möta franska BuyKey i finalen.

Varför jag känner detta är för att NiP har fantastiskt duktiga spelare på pappret och har även presterat väl över nätet, både som ROCKSTAR och NiP. Varför fransmännen känns som en favorit är väl ganska uppenbart – man åker inte 190 mil till en 30 000 SEK-turnering om man inte är övertygad om att man har en chans att vinna.

Samtidigt som jag funderar på detta slår det mig, som så många gånger förr, att spelet är helt nytt och såpass annorlunda att vem som helst kan vinna. Jag är inte så inbiten i Source-scenen, så det finns absolut en möjlighet att något lag i deltagarlistan faktiskt presterat hyfsat i Source. Om detta lag har pressat CS:GO det senaste halvåret kan det vara mer än tillräckligt för att vinna hela turneringen. På så sätt känns det lite "random", och väldigt spännande!

Trots att det "bara" är 30 000 SEK i förstapris, som är en relativt låg prissumma om man spanar in standarden i CS 1.6-turneringar som varit, eller den framtida CS:GO-turneringen på DreamHack, känns det som sagt spännande. Jag kan inte säga något annat än att jag verkligen kommer att se fram emot den första stora internationella turneringen, som förmodligen blir ESWC, för att se vilka lag som faktiskt är bäst i världen på CS:GO.

I vilket fall kommer det bli ruggigt kul att se hur helgens turnering utspelar sig. Jag kommer tyvärr inte kunna följa gruppspelet, varken på plats eller online, under lördagen så jag får nöja mig med att se resultaten. Konstigt nog är jag nöjd med det.

Deltagarlista:
Grupp A
NiP
GeT_RiGhT, f0rest, Xizt, Fifflaren, Friberg
E-Srael
Mouse, Mod, TyresöGnagare, Sempa, IzPeN
Lemondogs
niwen, barsiC, cubeR, pascal, maxAki
VBY
Hakan, Hardlyz, juice, remixes, lomp

Group B
BuggIT
nahoy, mugg, Berg, twist, cype
BuyKey.CSGO (f.d. NWA)
AlexR, mattouff, xv3, ZZK, recKleSs
Madzone
vetic, Chooki, davvelito, trizato, othiss
Visby
LBNS, Bobban, Putte, Snappsen, Edvin
Vilka tror du vinner turneringen, och varför?


Uppdatering:
Tråkigt nog har fransmännen lämnat återbud.

16 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 16 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..