×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

''Helsvensk'' topp tre nästa helg? *

1
Senast var Intel Extreme Masters i Dubai, där fnatic knep förstaplatsen över MYM i finalen medan SK Gaming besegrade polackerna i ESC, som då gick under namnet Vitrolic. Detta var senast vi hade en helsvensk topp tre på ett evenemang, och det känns lägligt att en till kommer snart!
fnatic vann i Dubai
En helsvensk topp tre-placering på ett evenemang med internationellt, högkvalitativt motstånd har inte känts såhär hett på ett bra tag. Under det första halvåret i fjol såg fnatic väldigt lovande ut medan SK Gaming föll ganska mycket. Även Lions kämpade en del, men såg ut att jobba sig uppåt i placeringar.

När SK Gaming väl kom i form efter att Delpan anslutit gick det sämre för fnatic, och Lions låg på ungefär samma nivå som innan. I slutet av 2011 fick vi en helsvensk final på DreamHack, men till mångas förvåning låg inte SK Gaming bland topp-placeringarna.

Under Copenhagen Games var Lemondogs, före detta Lions, inte långt ifrån en pallplats och fnatic visade sig vara starkare än på mycket länge. SK Gaming föll dock oväntat tidigt i turneringen. Nu när man har tagit in Delpan igen ser det hett ut, speciellt med tanke på fnatics senaste bravad och Lemondogs stabila spel mot världseliten.

Det är bara en fråga om när Lemondogs skall kvala in till 3rd generation Intel Core Challenge by Inferno Online. SK och fnatic är redan klara och håller förmodligen full fokus på turneringen. ESC Gaming känns aningen svaga, och jag kan inte undgå att känna att WinFakt känns mer som en mix än ett lag med dRiim i femman istället för lurppis.


fnatic, SK och Lemondogs – Sveriges nästa svenskbaserade topp tre?

Man får hoppas att även Na`Vi och Moscow Five visar intresse och kvalar in på ett eller annat sätt. Na`Vi är otroligt starka på LAN, men frågan är om de kan lyckas kvala in då de aldrig riktigt varit vassa över nätet. Vågar de riskera att åka till Sverige för att kvala? Inte jättetroligt.
Min drömdeltagarlista:
SK Gaming
fnatic
ESC Gaming
WinFakt
Wikipediots
Na`Vi
Moscow Five
Lemondogs
Skulle Lemondogs kvala in till turneringen och om Na`Vi uteblir ser jag inte bara en möjlighet för en helsvensk topp tre, jag nästan förväntar mig det.

Vad tror ni? Vilka skulle ni helst se spela på IO nästa helg, och tror ni att vi har en helsvensk topp tre framför oss?

* Uppdatering:
Fick veta nu att varken Na`Vi eller Moscow Five kommer att kunna deltaga då spelare från deras lag reser runt i världen på semester. Då skall det bli riktigt intressant att se vilka som kvalar in!

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..