×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Många bäckar små...

1
Att fler och fler turneringsarrangörer ryktas börja slopa CS 1.6 är en läskig verklighet, men man kan inte säga att det inte varit väntat. Man har länge vetat att domedagen varit på väg, bara att det känns som att man står med byxorna nere när stormen syns på horisonten.

Förutsatt att det inte är ett misslyckat aprilskämt som kommit i fel händer på tok för tidigt har World Cyber Games alltså valt att satsa på mobilspel före PC-spel. Detta skulle ju inte vara helt ologiskt i och med hur sjukt populärt det var i fjol när bilspelet Asphalt hade en extremt stor publik.

Ett screenshot från mobilspelet Asphalt 6

Men hur mycket skadar det oss egentligen? Den status World Cyber Games en gång hade är näst intill helt borta. I fjol var det i princip fyra bra lag på plats och att gissa rätt på topp tre var en lågoddsare. Ett evenemang mindre som man egentligen kunde klara sig utan i vanliga fall.

Under gårdagen spreds det även ett rykte om att det asiatiska evenemanget World eSports Masters, eller WEM som det förkortas, inte skulle köra något 1.6 på årets evenemang. Känns lite också som ett "meh~"-evenemang, men saker börjar bli verkligare.


Can Yang (till höger) från OGN som har rättigheterna till att arrangera WEM och e-Stars.

Nu försvarade Can Yang sig genom att säga att ett beslut inte är taget, men jag tvivlar på att folk skulle spänna upp ögonbrynen alltför hårt om det visade sig vara sant. Att WarCraft III ens finns kvar på tapeten för laget förvånar mig också.

Den riktiga bröstkylaren, magkniparen och hansklumpframkallaren är dock ryktet om att IEM inte kommer köra 1.6 nästa år. Givetvis har det också smygit fram under en längre tid. Spelare har i intervjuer sagt att "detta är förmodligen den sista säsongen som 1.6 köras här på IEM" men kombinerat med de två evenemang jag nämnde ovan känns detta rent ut sagt sorgligt.


Publiken under 1.6-finalen på årets IEM Global Finals.

IEM är det största och absolut mest prestigefyllda evenemanget känns det som, snäppet vassare än ESWC. Aningen betryggande är väl att det känns som att IEM i alla fall kommer att köra CS:GO nästa säsong, förutsatt att spelet är spelbart tills dess.

Om det visar sig att WEM, e-Stars (i samband med WEM) WCG och IEM slopar 1.6 har jag svårt att se ESWC köra det ett år till. Det var snack redan förra året om att det skulle försvinna från turneringslistan. Det var enkelt att säga "pff, ett asiatiskt evenemang mindre..." eller "äsh, det är inte prestigefyllt längre ändå" kändes enkelt när allt inte kollapsade på en och samma gång.

Jag håller tummarna för att allt detta bara är snack. Om inte ber jag till Gud att i alla fall DreamHack spelar 1.6 i vinter!

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..