×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Pengar vs Prestige – vad hade ni valt?

1
Efter att KODE5 blev "outade" av mTw, fnatic, Frag eXecutors och SK Gaming har många tankar kring uteblivna prispengar surrat runt i min skalle.

Den tredje och sista delen av vår videointervju med Marcus "zet" Sundström kommer att släppas idag. I den delen går vi igenom mycket, bland annat uteblivna prispengar. Jag kan avslöja redan nu att han berättar hur lite prispengar som faktiskt delas ut, framför allt i stora turneringar som vi idag ser som prestigefyllda.

Han berättar att det absolut inte är glamouröst att spela i ett vinnande lag, inte alls lika glamouröst som man kan tro. Det stör mig lite. Detta är ändå spelare som inte bara vinner turneringar, utan de gör ju lite av ett jobb åt arrangörerna. Turneringarna vore mycket tamare utan dessa topplag, och sponsorer skulle synas bra mycket mindre. Tanken är ju att spelarna ska få betalt i form av möjligheten att vinna pengar... men så blir det ju inte, i många fall.

Turneringarna behöver spelarna lika mycket som spelarna behöver turneringarna. Även att många CS-spelare lever på en väldigt låg lön från sin organisation, och måste därmed förlita sig på att få sina prispengar för att kunna leva normalt, gör att dessa uteblivna prispengar stör mig.

Min fråga för att dra igång lite extra krut i kommentarsystemet nedan är då:

Vilket av följande alternativ skulle ni föredra?
  • Vinna en enormt prestigefylld turnering men inte få några prispengar.
  • Vinna ett mindre prestigefyllt LAN och få, låt säga, 50 000 kronor för laget att dela på.

36 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 36 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..