×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Ska det vara så j**la svårt?

1
Det är inte ofta jag skriver bittra inlägg. Jag brukar försöka se det ljusa i olika ämnen och vara snäll, och även göra mitt bästa i att förstå situationen från den "drabbades" sida. Nu känner jag dock att jag skall vika från mitt vanliga beteende och vara lite småsur för en gångs skull.

År in och år ut bildas olika former av försök till CS-lag. Dessa får rubriker runtom på internet och hypen är ett faktum – de skall bli bäst i världen. I nio fall av tio, höftad statistik, skiter det sig dock.

För att ta fram några färska exempel har det hårt kritiserade laget i Lions, som ju plockades upp för bara någon månad sedan, splittrats och lagt ner. Exempel nummer två är H2k, som skapades i början av månaden med spelare som emilio, keiz och wenton. Även dessa har genomgått drastiska förändringar då enbart emilio kvarstår från den ordinarie femman.

Min fråga till folket är då: Ska det vara så jävla svårt att hålla ihop? Att känna efter rejält innan man söker sig till en organisation och går ut med den nya supersatsningen?

Vad spelarna inte verkar förstå är att det inte någonstans är positivt att få en hype-nyhet om laget ändå skall förfalla innan de hinner prestera. Folk är trötta på det, inklusive jag själv.

Jag förstår att det kan vara spännande och häftigt att skapa något nytt med folk som är duktiga på CS, och jag förstår även att man vill få samma uppmärksamhet som alla andra. Jag förstår även att man kan känna att en spelare behöver bytas ut om man misslyckas med att prestera, men det känns som att det har gått för långt, för länge sedan.

Går det skit biter man ihop och försöker göra det bättre. I längden vinner man respekt på det. Det är huvudsaken med detta inlägg, att folk skall sluta ge upp så fort de hittar en motgång, och även att ett lag spelar lite ihop och känner efter rejält innan de går ut med att de satsar tillsammans. Framför allt om de går med i en organisation.

Sluta jaga uppmärksamhet.

Vill man komma till den absoluta toppen är inte detta ett bra sätt att synas på. Nu talar jag bara för mig mig, men jag misstänker att det inte finns någon i topplagen som vill plocka upp någon som har en bakgrund fylld med kortvariga satsningar. När jag sitter och tänker efter kommer jag bara på ett fåtal spelare som haft en sådan bakgrund och som ändå lyckats nå toppen och stanna kvar.

För att dra en parallell med "det verkliga livet" är det inte något positivt om du lämnar fram ett CV som säger att du haft 8-10 olika jobb de senaste 18 månaderna. Den ansvarige kommer ifrågasätta din lojalitet till jobbet, och fundera på varför "hen" skall anställa dig om det finns en risk att du försvinner efter en månad eller två.

Otäckt nog känner jag att dessa nysatsningar verkar handla mer om uppmärksamhet än om prestation. Lagen startar upp, får sig en nyhet och ett par kommentarer. När man sedan underpresterar behövs förändringar för att få en ny stund i rampljuset och visa att man fortfarande existerar. Sedan finns det väl även ett litet hopp om att den nya femman skall klicka så perfekt att man kan läsa varandras tankar, något som i princip aldrig har hänt.

Kämpa istället. Hängivenhet är vad som skapat topplag, inte något Yatzy-kast. Gamla 1.6-Lions är ett extremt bra exempel.

För all del, fortsätt att jaga era drömmar. Men drar ni ihop ett lag över en gather och sedan känner att ni måste byta spelare efter två veckor; håll det borta från oss, för vi har slutat bry oss för länge sedan.

81 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 81 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..