×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Kina

Mediauppgifter: Utredning visar att sparkade coachen stal miljonbelopp från spelare

1
Stjärncoachen ska bland annat ha sålt en spelares bil och behållit pengarna själv.
I slutet av mars valde LCS-laget TSM att sparka sin dåvarande coach Peter Zhang med omedelbar verkan. Beslutet kom efter att coachen anklagats för att ha stulit pengar från lagets spelare och organisationen valde därefter att inleda en större utredning om frågan.

Nu rapporterar nyhetssajten Dexerto att utredningen är klar och att den visar att anklagelserna stämmer. Enligt Dexerto ska Zhang ha kommit över mer än 300 000 dollar (~2,9 miljoner kronor) som var tänkt att gå till lagets spelare.

Utredningen sägs visa att Zhang själv tagit en andel av spelarnas löner samt agerat som en agent mellan spelarna och andra aktörer i hans hemland Kina. Zhang ska också ha fått i uppdrag att sälja den före detta TSM-spelaren Hu "SwordArT" Shuo-Chiehs bil och sedan behållit pengarna själv. Utöver detta ska Zhang ha lånat pengar från spelare och personal utan att ha betalat tillbaka dem.

Redan i mars uttalade sig Peter Zhang i frågan och erkände då att han behållit pengarna från bilförsäljningen för att betala för en släktings läkarkostnader. Han förnekade dock bestämt att han skulle ha agerat oetiskt i övrigt.

Artikelbild: Pressbild/Riot Games
Videokälla: LCK/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..