×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Skandal skakar LCS — TSM-coachen tog pengar från sina spelare

1
Den sparkade coachen uppges vara på väg att lämna landet.
Tidigare i veckan meddelade den amerikanska organisationen TSM att laget sparkar sin League of Legends-coach Peter Zhang med omedelbar verkan. I uttalandet skrev TSM att organisationen utreder "mycket allvarliga anklagelser om jäv och oetiskt handlande" och att det kan bli en rättsfråga.


Enligt nyhetssajten Dexerto ska anklagelserna gälla flera olika tveksamma handlingar från coachen. Zhang ska enligt sajten anklagas både för att ha agerat agent vid sidan av sin coach-roll och för att ha stulit pengar från sina egna spelare.

Enligt Dexerto ska coachen bland annat ha sålt lagets före detta stjärnspelare Hu "SwordArT" Shuo-Chiehs bil för 750 000 kronor och sedan behållit pengarna själv. Enligt sajten planerar också Zhang att lämna landet inom kort för att resa tillbaka till sitt hemland Kina.

I en Twitlonger har Zhang nu uttalat sig om situationen. I uttalandet medger han vissa omständigheter och ber om ursäkt för sitt handlande. Enligt Zhang ska bland annat pengarna han undanhållit SwordArt lämnats tillbaka.

"Jag vill ta ansvar för mina misstag. Min mormor ligger på sjukhus och min familj behövde pengar. Jag hade lovat SwordArt att sälja hans bil men jag berättade inte för honom när jag hade sålt den och skickade pengarna till min familj istället. Jag skämdes över att fråga honom om ett lån och tänkte att jag skulle skicka pengarna till honom sedan", skriver Zhang.

Han förnekar dock bestämt att han skulle ha bedrivit en agentverksamhet vid sidan av sin tjänst som coach.

"Uppgifterna om att jag skulle vara en spelaragent och få en andel av deras lön är 100 % falskt. Vem som helst kan verifiera detta genom att prata med spelarna", skriver han.

Efter det första uttalandet har TSM inte gjort några fler uttalanden gällande coachen.

Artikelbild: Pressbild/Riot Games
Videokälla: LCK/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..