×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Vårens slutspel i LEC drar igång med svenskt på riften redan ikväll

1
När LEC-slutspelet äntligen kör igång ikväll så är det med svenskt deltagande i inte mindre än tre lag. Stora favoriter till titeln är Rogue med Emil "Larssen" Larsson i spetsen.
Efter åtta veckor av grundseriespel stod Rogue som tabellettor med imponerande 14 vinster och enbart 4 förluster på sina 18 matcher. I laget som tidigare var svensktätt med både toplanern Finn "Finn" Wiestål, midlanern Emil "Larssen" Larsson och coachen Marcus "Blumigan" Blom i uppställningen återstår nu bara Larssen av de tre svenskarna.

I slutspelets första omgång som spelas ikväll klockan 18:00 ställs Larssen och hans lagkamrater mot Misfits Gaming, ett lag som imponerat under säsongens gång. I grundserien vann lagen varsin match i mötena med varandra och när en plats i semifinalen står på spel går det nog att räkna med att det blir jämnt även denna gång.

Rivalmöte väntar ännu en gång
På lördag är det sedan dags för ett riktigt klassikermöte när Fnatic och G2 Esports ställs mot varandra. De två lagen är vid det här laget vana vid att möta varandra och har bjudit på en hel del klassiska matcher som många nog minns. Efter att Fnatic länge haft det tufft mot G2 har matcherna den här säsongen varit betydligt jämnare. Räkna därför med att svenske Fnatic-coachen Jakob "YamatoCannon" Mebdi och hans spelare är riktigt sugna på att sätta G2 på plats.

Under söndagen avslutas den första omgången i slutspelet med matchen mellan Team Vitality och Excel Esports. De sistnämnda skrev klubbhistoria när de efter sex säsonger med missade slutspel äntligen kvalade in till slutspelet. Med i laget finns den svenske tidigare Rogue-spelaren, Finn "Finn" Wiestål. Matchen mot det, inför säsongen, omskrivna superlaget Team Vitality lär dock bli tuff.

Inget slutspel i stor arena till våren heller
LEC-slutspelet avgörs i ett double elimination format där de fyra bästa lagen från grundserien, Rogue, Misfits, G2 och Fnatic, börjar i winners bracket medan femman och sexan, Excel samt Vitality, inleder i losers bracket. Finalen spelas även i år på plats i LEC-studion och avgörs den 10 april. Samtliga matcher går att följa på ligans Twitchkanal.

Bild: Riot Games
Bild: Riot Games



Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..