×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Kickade coachen avslöjar: Så mycket tjänar tränarna i LCS

1
Den före detta Cloud9-coachen berättade på sin stream hur mycket League of Legends-tränarna tjänar.
League of Legends-profilen Nick "LS" De Cesare fick för några veckor sedan sparken från Cloud9 efter bara fyra tävlingsmatcher. Sedan dess har 28-åringen deklarerat att han inte kommer att ta några fler jobb som coach i framtiden.

Under en av sina streams på Twitch valde LS att dela med sig av informationen om hur mycket en League of Legends-coach tjänar. Enligt LS skiljer det sig väldigt mycket åt beroende på vilken liga som coachens lag spelar i och huruvida coachen är huvudcoach eller assisterande coach.

De tränare som tjänar bäst enligt LS är huvudtränarna som coachar lag i den amerikanska ligan LCS. Årslönen för en huvudtränare i LCS ligger på 1,4—1,8 miljoner kronor, vilket ger en månadslön på omkring 115 000—150 000 kronor.

De assisterande tränarna i LCS tjänar istället mellan 750 000—950 000 kronor om året. Enligt LS är lönerna i LCS betydligt högre än i den koreanska ligan LCK där en assisterande tränare kan tjäna omkring 450 000 kronor om året. Även LEC-tränarnas löner ska vara lägre än deras amerikanska motsvarigheter.

Se LS berätta om tränarnas löner nedan

Artikelbild: Pressbild/Riot Games
Videokälla: NorthArena/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..