×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Korea

Kinesiska proffset var toxisk mot Faker i solo queue — bötfälls av både LPL och sitt lag

1
Den koreanska legendaren uppmärksammade det kinesiska proffsets toxiska beteende vilket lett till hård bestraffning.
Toxiska spelare är ett problem som i princip alla League of Legends-spelare stött på. Inte ens den koreanska legendaren Lee "Faker" Sanghyeok kommer undan dåligt beteende i solo queue-matcher.

När Faker häromveckan streamade matcher på sin Twitch-kanal hamnade han i samma lag som en extremt toxisk top lane-spelare. Fakers lagkamrat vägrade att kommunicera, spelade medvetet dåligt och fortsatte spamma surrender votes trots att laget försökte göra en comeback. Faker höll sig lugn under matchen och sade på streamen att han skulle nöja sig med att reporta spelaren när de spelat färdigt.

När matchen var slut insåg Faker dock att den toxiska spelaren var den kinesiska LPL-spelaren Yu "Qingtian" Zi-Han som spelade på de koreanska servrarna. När Faker upptäckt detta sade han att det länge varit ett problem att kinesiska spelare får konton på de koreanska servrarna och medvetet feedar i matcher.

Fakers uttalande spreds ordentligt på Reddit och Qingtian gick snabbt ut och bad om ursäkt för sitt agerande.

"Jag ångrar djupt mitt misstag. I egenskap av proffsspelare ska jag föregå med gott exempel och jag accepterar all bestraffning från ligan och mitt lag", skrev han på den kinesiska sajten Weibo.

Qingtians lag, Top Esports, agerade också snabbt och valde att bötfälla spelaren för hans agerande. I ett uttalande meddelar organisationen att Qingtian kommer att få en månadslön avdragen som straff. Även LPL har straffat Qingtian med böter och han har stängts av från att spela i två matcher.

Artikelbild: Pressbild/Riot Games
Videokälla: NorthArena/Twitch

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..