×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Offentliggörandet av spelplatsen för MSI skjuts upp — Coronaviruset oroar

1
Många har undrat vad som händer med årets MSI när Kinesiska LPL skjutits upp och Coronaviruset härjar. I ett meddelande på Twitter ger nu Riot Games besked om hur man ser på läget och om det kommer att bli en turnering.
Under onsdagsnatten meddelade Riot Games att de tvingas skjuta upp offentliggörandet av sina planer för årets Mid-Season Invitational till följd av Coronaviruset. Esportchefen, John Needham, skriver på Twitter att de fortfarande planerar för att turneringen ska bli av, men att både fans och spelares hälsa går i första hand.

—Eftersom allt fler länder världen över tvingas svara på spridningen av Coronaviruset har vi varit tvungna att justera våra planer för offentliggörandet av en plats och tid för MSI 2020. Vi är fortfarande fast beslutna om att genomföra evenemanget men spelarnas och fansens hälsa och säkerhet kommer alltid i första hand medan tävlingarnas integritet prioriteras högt därefter, skriver Needham.

De två länder som drabbats hårdast av utbrottet, Kina och Sydkorea, är två av de största marknaderna för League of Legends i världen och Riot Games har redan tvingats till åtgärder för de båda ländernas inhemska ligor. I slutet av Januari kom beskedet att den Kinesiska ligan, LPL, skjuts upp på obestämd framtid och den koreanska ligan, LCK, har spelats inför tomma läktare med flera hälsokontroller för samtliga som närvarar i studion.

Om det blir en MSI-turnering verkar alltså inte vara helt klart och frågan är hur Riot Games skulle ställa sig till att hålla en turnering där inte alla regioner är närvarande. Just nu är samtliga ligor utom LPL igång och det finns en risk att den Kinesiska ligan skjuts upp så länge som till Maj. MSI spelas mellan samtliga ligors vinnarlag och om den Kinesiska ligan inte hunnit avgöras innan turneringen ska starta blir det intressant att se hur speltillverkaren löser det hela.



Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..