×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Nu är det officiellt — Malmö får sommarens LEC-final

2
Finalspelet av sommarens LEC-säsong kommer att äga rum i Malmö Arena. Det meddelade Riot Games under den presskonferens som ägde rum inför kvällens säsongsstart av den Europeiska ligan i League of Legends.
Under Riot Games presskonferens inför kvällens säsongsstart av LEC presenterades de två städer som kommer att få arrangera vårens respektive sommarens finalspel. För alla svenska League of Legendsfans kom esportchefen Alberto Guerrero med en glad nyhet. Sommarens finalspel kommer nämligen att äga rum i Malmö.

Avslutningen av sommarens säsong kommer att äga rum den 29-30 augusti i Malmö Arena och publiken kommer att bjudas på både semifinaler och finaler under de båda dagarna. Senast Sverige fick möjligheten att arrangera Europeisk League of Legends på högsta nivå var 2015 då Hovet i Stockholm stod värd för sommarfinalen av EU LCS.

—Malmö är en ung och livfull stad och gaming är något som snabbt har rotat sig i staden. Vi är glada över att arrangera sommarfinalerna av LEC 2020 tillsammans med Riot Games och det är ett viktigt steg mot vårt mål att bli den bästa gamingstaden i Europa, säger Ann Nyström, Destinationschef i Malmö, till Riot Games.

Någon officiell information om när biljetter släpps finns inte ännu och det lär förmodligen dröja också. Först ska vårens säsong avgöras och där är det Budapest som kommer att agera värd för finalspelet som äger rum den 25-26 april.

Malmö Arena har plats för mellan 12 500 och 15 500 åskådare beroende på evenemangets utformning. Sett med svenska ögon har turneringar i Sverige varit en succé, vem minns inte Martin "Rekkles" Larssons pentakill mot Origen i finalens tredje match? För den som missade det finns klippet att se i videospelaren ovan.


Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..