×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Valve lägger ner sina egna Dota-tävlingar: "Står just nu i vägen"

1
Nästa Dota-år kommer att se helt annorlunda ut.
Valve väljer att slopa DPC-systemet helt och hållet från och med nästa år. Det meddelade speltillverkaren genom ett pressmeddelande tidigare i veckan.

I pressmeddelandet skriver Valve att DPC-systemet, som infördes år 2017, visserligen har gjort det tydligare hur lag kvalificerar sig för den stora Dota-tävlingen The International men att systemet också fört med sig negativa konsekvenser i form av regler och krav på andra turneringsarrangörer. Dessa regler, som Valve själva alltså infört, menar man har drabbat arrangörer negativt och att man nu vill komma tillbaka till en mindre reglerad situation.

"Innan vi introducerade begränsningarna var tävlingsinriktad Dota sundare, mer robust och mer varierad än vad den är nu. Eventen brukade vara mindre rutinmässiga och mer kreativa, och det fanns mer plats i kalendern för dem", skriver Valve och fortsätter:

"Det fanns en vacker och oreglerad galenskap över det hela – avslappnade hemmafester och ostron i prispotten existerade sida vid sida med Dota-mästerskapet i Asien och engångsturneringar som man kunde bjudas in till. Det vore för lätt att säga att den långsamma trenden bort från fokuset på nöje och kreativitet i Dota och mot dagslägets sterila monokultur helt kan skyllas på DPC, men DPC har haft en betydande drivkraft som har lett oss hit."

Hur Valves inblandning i den tävlingsinriktade Dota-scenen kommer att se ut framöver är oklart, men tillverkaren meddelar att man redan nu jobbar på nästa års upplaga av The International.

Artikelbild: Pressbild/Valve
Videokälla: The International/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..