×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Dota-talangen erkänner matchfixning: "Förberedd på att bli bannad"

1
En ny skandal skakar Dota-scenen efter den ryska spelarens erkännande.
Den ryska Dota-talangen Arslan "xannii" Shadzhanov erkänner att han varit delaktig i matchfixning under tiden han spelade för Team Empire. Det rapporterar den ryska nyhetssajten Escorenews som intervjuat xannii om händelsen.

Den 22-årige spelaren säger i intervjun att han under förra året kontaktats av en känd matchfixare som övertalat honom om att spela sämre med flit i matcher för att få Empire att förlora. För detta ska spelaren ha erbjudits 4500 dollar (~50 000 kronor) i ersättning.

För Escorenews berättar xannii att han tackat ja till erbjudandet då han var i behov av pengar. Efter att xannii utfört sitt uppdrag fattade Empire misstankar om att spelaren gjort sig till och valde därför att kicka honom, något som föranledde att xannii senare erkände sitt brott för sina lagkamrater.

Under 2023 deltog xannii i den östeuropeiska DPC-touren och erkännandet riskerar att leda till att speltillverkaren Valve stänger av spelaren från tävlingsspel, ett straff som xannii är beredd att ta.

— Jag är förberedd på att bli bannad för detta, men åtminstone kommer jag att ha ett rent samvete efter att ha erkänt, säger xannii till Escorenews.

Matchfixning är ett stort problem i Dota-scenen. Så sent som i mars tidigare i år bannades över 40 proffsspelare av Valve efter att flera kinesiska lag och spelare anklagats för både fusk och matchfixning.

Artikelbild: Pressbild/Dota2 och xannii

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..