×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Valve vidtar åtgärder mot "fuskprogrammet" efter spelarnas kritik

1
Valve har nu gjort ändringar så att det kontroversiella tillägget inte längre fungerar.
I januari rasade Dota-communityn över ett tillägg i programvaran Overwolf. Nu har Valve valt att göra ändringar i spelet så att tillägget inte längre fungerar.

Genom tillägget kunde man som spelare enkelt få tillgång till extremt användbar information om sina motståndare vilket gjorde det möjligt att kontra dem i draftfasen. Tillägget visade bland annat vilka heroes som är motståndarnas mest populära och vilken vinstprocent de har med olika val. Med hjälp av den här informationen kunde man enkelt banna bort heroes som motståndarna gillar att spela.

När tillägget var på tapeten tidigare i år genom en uppmärksammad tråd på Reddit gick vissa användare så långt att de kallade det för "rakt av ett fuskprogram". I tråden föreslog flera användare att en lösning på problemet med Overwolf-tillägget skulle vara att gömma med- och motspelarnas användarnamn under draftfasen. Det blev denna lösning som Valve nu valt att implementera i spelet.

I sin senaste uppdatering adresserar Overwolf de ändringar som Valve gjort. I en sarkastisk ton skriver mjukvarutillverkaren att spelarna ska njuta av uppdateringen och be för att inte bli smurfade av motståndarna.

Artikelbild: Pressbild/Overwolf och Skärmbild/Dota2
Videokälla: The Esportstudion/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..