×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Kina

Fuskanklagade laget säkrar plats i årets första Major — mitt under pågående utredning

1
Det kontroversiella laget har nu säkrat en plats i Majorn i Lima.
I början av året anklagades det kinesiska Dota-laget Knights för att ha använt fusk i DPC-tävlingsmatcher. Nu, samtidigt som en utredning om fusk pågår, har laget kvalificerat sig för årets första Major i Peru.

Den märkliga situationen har uppstått efter att den kinesiska turneringsarrangören Perfect World agerat efter att anklagelser om användning av maphack riktats mot Knights. Till följd av anklagelserna samlade arrangören på sig underlag som sedan skickades till speltillverkaren Valve. Tillverkaren har dock inte kommit med något utlåtande i frågan sedan Perfect World skickat underlaget i början av januari och laget har tillåtits fortsätta spela i den kinesiska DPC-touren.

Enligt nyhetssajten Dot Esports kan det faktum att Knights nu kvalificerat sig för en Major tvinga Valve att agera i frågan. Om laget skulle befinnas skyldiga till fuskande riskerar samtliga spelare att stängas av på livstid från tävlingsspel i Valve-sponsrade turneringar.

Fuskanklagelserna mot Knights är inte de enda som skakat Dota-scenen under början av året. Flera andra anklagelser har kommit framförallt riktat mot den östeuropeiska och asiatiska scenen.

Artikelbild: Adela Sznajder/Dreamhack
Videokälla: The International/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..