×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Världen

Proffslag utreds efter misstänkt match — riskerar livstids avstängning

1
Utredningen kan sluta med att proffslaget bannas på livstid.
Dota-scenen skakas av ännu en misstänkt matchfixningsskandal. Det är det östeuropeiska DPC-laget Hydra som misstänks för matchfixning efter att turneringsarrangören Neon League fattat misstankar om oegentligheter under en av lagets matcher i arrangörens turnering.

Misstankarna uppstod efter att det varit onormalt mycket bettingaktivitet kopplat till en av Hydras matcher. När Hydra dessutom förlorade matchen efter en misstänkt svag insats från lagets carryspelare valde turneringens admins att utreda frågan. Enligt nyhetssajten Dot Esports ska admins ha tagit del av Hydras röstkommunikation under matchen och då upptäckt att carryspelaren flera gånger propagerat för att laget skulle ta ofördelaktiga teamfights.

Hydra-spelarna själva nekar till anklagelserna och har varit samarbetsvilliga i utredningen. Enligt Dot Esports ska admins ha skickat sin utredning till Valve och andra turneringsarrangörer. Om Valve anser att laget är skyldiga för matchfixning kan alla spelare i laget stängas av på livstid.

Artikelbild: Pressbild/Starladder
Videokälla: The International/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..